Tractor botst op auto op Nieuwe Dukenburgseweg

Lars Schwachöfer
12 juli 2019
Vanmiddag vond omstreeks drie uur een kop-staartbotsing plaats op de Nieuwe Dukenburgseweg. De bestuurder van een tractor botste op zijn voorganger.

De bestuurster van een auto op de Nieuwe Dukenburgseweg stopte voor het verkeerslicht bij de Tarweweg. Haar achterligger, de bestuurder van een tractor, remde af maar merkte dat zijn voertuig slipte op het gladde wegdek. Uitwijken bleek niet mogelijk waardoor de tractor achterop de auto klapte. De politie zette de rijbaan af en leidde het verkeer om de voertuigen. Een verpleegkundige controleerde de vrouw en haar bijrijdster, niemand raakte gewond.

Een agente vertelt dat door de regenval na de droogte van afgelopen tijd een gladde laag op het wegdek ontstaan is. De laag ontstaat doordat olieresten, rubberresten en stofdeeltjes zich mengen met het regenwater. Op meerdere wegen ontstond hierdoor gladheid. Een berger haalde de twee voertuigen los van elkaar. Agenten veegden de weg schoon. De tractor raakte licht beschadigd aan de voorzijde. Na het invullen van de schadeformulieren kon de bestuurder van de tractor zijn weg vervolgen. Een berger sleepte de fors beschadigde auto weg. Omstreeks vier uur werd de rijbaan weer vrijgegeven voor verkeer.


Dit bericht delen:

Advertenties