Tractor botst op auto op Nieuwe Dukenburgseweg

Lars Schwachöfer Vrijdag 12 Juli 2019

Vanmiddag vond omstreeks drie uur een kop-staartbotsing plaats op de Nieuwe Dukenburgseweg. De bestuurder van een tractor botste op zijn voorganger.

De bestuurster van een auto op de Nieuwe Dukenburgseweg stopte voor het verkeerslicht bij de Tarweweg. Haar achterligger, de bestuurder van een tractor, remde af maar merkte dat zijn voertuig slipte op het gladde wegdek. Uitwijken bleek niet mogelijk waardoor de tractor achterop de auto klapte. De politie zette de rijbaan af en leidde het verkeer om de voertuigen. Een verpleegkundige controleerde de vrouw en haar bijrijdster, niemand raakte gewond.

Een agente vertelt dat door de regenval na de droogte van afgelopen tijd een gladde laag op het wegdek ontstaan is. De laag ontstaat doordat olieresten, rubberresten en stofdeeltjes zich mengen met het regenwater. Op meerdere wegen ontstond hierdoor gladheid. Een berger haalde de twee voertuigen los van elkaar. Agenten veegden de weg schoon. De tractor raakte licht beschadigd aan de voorzijde. Na het invullen van de schadeformulieren kon de bestuurder van de tractor zijn weg vervolgen. Een berger sleepte de fors beschadigde auto weg. Omstreeks vier uur werd de rijbaan weer vrijgegeven voor verkeer.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.