Symbolische poort Kamp Heumensoord geplaatst

Lars Schwachöfer Vrijdag 12 Juli 2019

Vanochtend is de symbolische poort van Kamp Heumensoord op het terrein geplaatst. De helm weegt 600 kilo en staat bovenop 2 laarzen, van 300 kilo per stuk.

Een aantal dagen voorafgaand en tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, verblijven enkele duizenden militairen met 34 nationaliteiten op Kamp Heumensoord. De eerste militairen kwamen afgelopen dagen aan. De laatsten komen maandag aan. Vandaag werd de opbouw van het kamp afgesloten met de plaatsing van de symbolische poort van het kamp, de laarzen en helm.

Het kamp heeft onder andere een eigen catering in een grote eetzaal, bewapende beveiligers en poortwacht. De totale oppervlakte van de tenten op het kamp is 30.000 vierkante meter. De grootste tent, de eetzaal van 3.000 vierkante meter, biedt plaats voor 2.000 personen. Door het kamp ligt 40 kilometer aan elektriciteitskabels, 10 kilometer glasvezelkabel en 17 kilometer UTP kabel. Rondom het kamp, beveiligt door militairen van de Nationale Reserve, ligt 10 kilometer prikkeldraad.

Aankomende zondag vindt de vlaggenparade, en daarmee de officiële opening van het kamp, plaats.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.