Lieke uit Lent hoort bij team jongste Vierdaagselopers

Van onze redactie
12 juli 2019
Lieke van der Kemp uit Lent is met haar 11 jaar een van de jongste deelnemers van de Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt Lieke elke dag 30 kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam. Het team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.
Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar zijn of in dit jaar 12 jaar worden. De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75 kinderen sterk, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint.

Speciale missie

Lieke wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam ook met een speciale missie, namelijk denk niet alleen aan jezelf anderen zijn ook belangrijk. Lieke vertelt: ‘Het is erg leuk om met zoveel kinderen de Vierdaagse te lopen. Je leert andere kinderen kennen uit hele andere delen van het land en toch ben je best wel hecht geworden na de activiteiten die we al hebben gedaan met het #Vteam. en je draagt met zijn alle dezelfde boodschap uit namelijk: wees blij met de vriendschap, vrede en je vrijheid.’

Meer in hun mars

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorg ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. ‘De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Lieke laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier, beter en schoner.’

Het #Vteam maakt elke dag reportages, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid. De belevenissen van Lieke en het #Vteam zijn vanaf zondag 14 juli te volgen via de website van Vteam, Facebook en Instagram.

Voor dit evenement werkt De Kindercorrespondent samen met de Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.


Dit bericht delen:

Advertenties