Zonnepanelen van artsen geven energie aan CWZ

Van onze redactie
11 juli 2019
Onlangs werd op het dak van CWZ het glas geheven vanwege de oplevering van ruim 1.000 zonnepanelen. Artsen van CWZ investeerden samen in deze zonnepanelen waarvoor enige tijd geleden subsidie werd aangevraagd en toegekend.
Met deze investering willen de artsen hun band met het ziekenhuis laten zien. 'Met een langlopende investering zoals in zonnepanelen, tonen we onze duurzame betrokkenheid bij het ziekenhuis', aldus internist Bart Veldman.

 

Mooi initiatief

De ruim 1.000 zonnepanelen moeten per jaar 270.000 kilowattuur opbrengen. Dat is vergelijkbaar met de stroom die ruim 90 huishoudens jaarlijks gebruiken. 'Een mooi initiatief van maatschappelijk verantwoord ondernemen door onze artsen. En een teken van de gelijkgerichtheid tussen het ziekenhuis en het medisch specialistisch bedrijf', zegt bestuurslid Gosse van der Veen.

John Verberne, manager facilitaire zaken vindt het ook een mooie gift van de artsen. 'Veel artsen zijn namelijk lang verbonden aan een ziekenhuis. Daarom vind ik het een mooi initiatief naar de organisatie en naar onze omgeving!'

 


Dit bericht delen:

Advertenties