Zonnepanelen van artsen geven energie aan CWZ

Van onze redactie Donderdag 11 Juli 2019

Onlangs werd op het dak van CWZ het glas geheven vanwege de oplevering van ruim 1.000 zonnepanelen. Artsen van CWZ investeerden samen in deze zonnepanelen waarvoor enige tijd geleden subsidie werd aangevraagd en toegekend.

Met deze investering willen de artsen hun band met het ziekenhuis laten zien. 'Met een langlopende investering zoals in zonnepanelen, tonen we onze duurzame betrokkenheid bij het ziekenhuis', aldus internist Bart Veldman.

 

Mooi initiatief

De ruim 1.000 zonnepanelen moeten per jaar 270.000 kilowattuur opbrengen. Dat is vergelijkbaar met de stroom die ruim 90 huishoudens jaarlijks gebruiken. 'Een mooi initiatief van maatschappelijk verantwoord ondernemen door onze artsen. En een teken van de gelijkgerichtheid tussen het ziekenhuis en het medisch specialistisch bedrijf', zegt bestuurslid Gosse van der Veen.

John Verberne, manager facilitaire zaken vindt het ook een mooie gift van de artsen. 'Veel artsen zijn namelijk lang verbonden aan een ziekenhuis. Daarom vind ik het een mooi initiatief naar de organisatie en naar onze omgeving!'

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.