Burgemeester Bruls leest voor op Roze Woensdag

Van onze redactie
10 juli 2019
Op Roze Woensdag 17 juli leest burgemeester Bruls om 14.00 uur een 'kleurrijk verhaal' voor op het Kidsplein voor Bibliotheek De Mariënburg. Ook de Nijmeegse dragqueen Marcella is als voorlezer van de partij. Een fijn rustpunt midden tussen het Vierdaagsefeestgedruis.
Sommige kinderen voelen zich anders en herkennen zich niet in de rolmodellen in jeugdboeken, zoals het blanke prinsesje of de voetballende jongen. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert daarom de voorleesactiviteit ‘Kleurrijke verhalen’. Kleurrijke mensen lezen kinderen bijzondere verhalen voor over ‘anders zijn’. Ouders zijn natuurlijk ook welkom.

Bijzondere verhalen

Op Roze Woensdag, de Vierdaagsedag met extra aandacht voor LHBTI-ers, zal de Nijmeegse burgemeester het prentenboek ‘Het lammetje dat een varken is’ voorlezen. Bruls wil hiermee laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Dit geldt ook voor dragqueen Marcella. Ze zal met haar opvallende outfit en bijzondere verhalen vast en zeker de aandacht trekken.

Expositie

De voorleesactiviteit ‘Kleurrijke verhalen’ duurt van 14.00 tot 14.45 uur en is gratis toegankelijk. In de bibliotheek is de expositie ‘Affiesjes & Aksies’ te zien van het Lesbisch Archief Nijmegen, over de Nijmeegse LHBTI-emancipatiestrijd. Burgemeester Bruls zal om 15.00 uur twee nieuwe panelen van deze tentoonstelling onthullen.

Tijdens de Vierdaagse zijn er nog veel meer activiteiten voor kinderen op het Kidsplein, zoals workshops, voorstellingen en een kindercollege. Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek De Mariënburg.

 


Dit bericht delen:

Advertenties