Internationale vrijwilligers IBO-Nederland zetten zich in voor De Winckelsteegh

Van onze redactie
8 juli 2019
IBO-Nederland verbindt vrijwilligers aan non-profit organisaties over de hele wereld, die voor enkele weken de inzet van een groep vrijwilligers goed kunnen gebruiken. IBO wil hiermee culturele uitwisseling en begrip voor elkaar stimuleren en de organisaties een steuntje in de rug bieden. Een tiental jongeren uit de hele wereld zet zich komende twee weken, in het kader van een internationaal vrijwilligersproject van IBO-Nederland, in voor de bewoners van De Winckelsteegh.
Bij Plurynlocatie De Winckelsteegh wonen mensen met ernstig meervoudige beperkingen of ernstig verstandelijke beperking met sterke gedragsproblemen. Ook verblijven er ouderen met een beperking en geriatrische en somatische problematiek. 

Vakantiegevoel

De Winckelsteegh en IBO-Nederland hebben de handen ineen geslagen om van 7 tot 20 juli dit internationale vrijwilligersproject te organiseren. De 10 jongeren komen onder andere uit Kenia, Thailand, Spanje, Frankrijk, Slowakije en Nederland. Zij gaan helpen met allerlei klusjes bij de woongroepen en op het terrein. Daarnaast geven ze in vakantietijd extra aandacht aan de bewoners en zorgen ze voor een vakantiegevoel. Bijvoorbeeld door in de tweede week, parallel aan de echte Vierdaagse, De Winckelsteegh-vierdaagse te organiseren.

Niet alleen voor de bewoners, ook voor de vrijwilligers die naar Nederland komen, is dit project een hele ervaring. Ze leven twee weken met elkaar in een internationale groep en werken voor een doelgroep die ze nog niet goed kennen.

Nog plaatsen vrij

Kijk voor meer informatie over IBO-Nederland en de internationale vrijwilligersprojecten in binnen- en buitenland op de website van IBO-Nederland. Er zijn nog enkele plaatsen voor enthousiaste aanpakkers die zich willen inzetten voor een ander en tegelijk een mooie ervaring willen beleven. Meer informatie over Pluryn, De Winckelsteegh is te vinden op de website van Pluryn.


Dit bericht delen:

Advertenties