Bewoner Gildekamp aangehouden na opendraaien gaskraan

Lars Schwachöfer Maandag 08 Juli 2019

De politie heeft vanmiddag een bewoner van de Gildekamp aangehouden nadat hij de gaskraan in zijn woning opendraaide. De woning kwam hierdoor vol gas te staan.

Bewoners van de 23e straat van de Gildekamp merkten een sterke gaslucht op en alarmeerden de brandweer. De brandweer en Liander voerden enkele gasmetingen uit bij een bovenwoning. Het vermoeden bestond dat de gaslucht afkomstig was van de ondergelegen woning, dus klopten brandweerlieden daar aan. Omdat er niet gereageerd werd, voerden de brandweerlieden een meting uit via de brievenbus. In de woning werd een zeer hoge concentratie gas gemeten. Ook viel hen op dat er wel iemand aanwezig was in de woning. Hierop werd de politie gealarmeerd.

De omgeving werd ruim afgezet. Omliggende woningen werden vanwege de hoge concentratie gas ontruimd. De brandweer voerde overleg met de woningbouw en politie over de aanpak. Nog voordat de politie de woning wilde betreden, deed de bewoner zelf zijn deur open. De bewoner werd aangehouden en is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Hij wekte een verwarde indruk, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De politie heeft de man naar het politiebureau gebracht. De brandweer heeft de gaskraan dichtgedraaid en de woning geventileerd.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.