Nieuwe borden vertellen geschiedenis Lange Hezelstraat

Van onze redactie Geert Timmer Vrijdag 05 Juli 2019

Vanmiddag vond de aftrap van het project Hezelkwartier plaats. In ongeveer 30 winkels in de Lange Hezelstraat komen borden met informatie over de geschiedenis over de oudste winkelstraat van Nederland. Wethouder citymarketing Monique Esselbrugge hing vanmiddag symbolisch het eerste bord op bij de winkel Ieder z’n Vak.

Het project Hezelkwartier is een samenwerking tussen ondernemers uit de Lange Hezelstraat en gemeente Nijmegen om de geschiedenis van deze oudste straat te vertellen.

Middeleeuwse bouwsporen

Er liep al een Romeinse weg van het zuiden naar de stad in de huidige Biezen. In 1310 wordt de ‘Hese straet’ voor het eerst genoemd als straat richting het dorp Hees. In veel panden zijn middeleeuwse bouwsporen terug te vinden. Elk pand kent zijn eigen geschiedenis en vertelt een eigen verhaal over de stad en haar inwoners door de eeuwen heen.

Boekje

Na het ophangen van het bord volgde nog een rondgang door de Lange Hezelstraat waar Gilde Nijmegen bij een aantal plekken een korte toelichting gaf. In een bijbehorend boekje is de geschiedenis van een aantal panden opgenomen, inclusief een plattegrond en hotspots. Die kun je gratis halen bij de winkeliers, bij de VVV of hier downloaden.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.