Een puppy kopen is een hele verantwoordelijkheid

Van onze redactie
5 juli 2019
Een puppy kopen is een belangrijke stap in het leven van de pup maar ook in uw leven. Voordat u het definitieve besluit neemt om een pup te kopen is het belangrijk dat u hier weloverwogen over nadenkt.

 

Een puppy kopen neemt wel een hele verantwoordelijkheid met zich mee. U moet zich goed realiseren dat u het hele leven lang voor de viervoeter moet zorgen. Een puppy moet uitgelaten worden, goed opgevoed en het is raadzaam om deel te nemen aan een zogenoemde puppycursus. De gezondheid van uw pup is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Mensen die overwegen een pup aan te schaffen, zitten dagen en uren lang te discussiëren wat voor een hond ze willen nemen. Er zijn legio boeken op de markt waarin hondenrassen worden beschreven. Alhoewel het geen honderd procent garantie is, staat het per hondenras wel ongeveer vast wat voor een eigenschappen u van een hond kunt verwachten.

Populaire hondenrassen

Online bestaan er genoeg lijstjes met populaire hondenrassen en aanschaftips. Het is leuk om daar eens een kijkje in te nemen om te zien of er een hondenras bij zit dat u aanspreekt. In Nederland zijn bijvoorbeeld de Chihuahua, Cane Corso, Mopshond en de Akita immens populair. We beginnen met de chihuahua. Het zijn de kleinste hondjes van de wereld. Maar, ze zijn absoluut voor niemand bang, integendeel. Wat een dappere beestjes zeg.

De Cane Corso is een hond van Italiaanse komaf. Het is een hondensoort die jaren geleden gebruikt werd bij de jacht, maar ook bij het bewaken van een huishouden. De hond ziet er een beetje lomp uit maar is echt supergezellig in de omgang. De Mopshond heeft een apart snuitje, dat vele hondenbezitters aanspreken. De Mopshond is in de regel erg rustig tijdens iedere puppycursus. Super leuk om deze om u heen te hebben in de woonkamer. De Akita hondensoort is een winterras. Toch kan deze hondensoort uitstekend in Nederland leven. En dat in alle fases die we in Nederland kennen. Ze hebben een schitterende vacht, waar je heerlijk doorheen kan wrijven. Echt heerlijk gewoon.

Overweeg een stamboom hond

Wanneer u veel zekerheid wilt hebben met betrekking tot de eigenschappen van een hond, zou het raadzaam zijn om een stamboomhond aan te schaffen. Maar, wat is een stamboomhond dan precies? Een stamboomhond heeft een officiële stamboom. Het is een document waarover je leest hoe het gedrag was van de ouders en overgrootouders van het hondje. Door dat zorgvuldig te lezen is er veel informatie naar boven te halen.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties