FC Social Work is er niet alleen voor Nijmeegse jongeren

Van onze redactie
2 juli 2019
Ieder jaar zamelen de medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van FC Social Work kleding in voor weeskinderen in het Marokkaanse Marrakesh. Ook dit jaar is er weer ingezameld en werd er gul en groots gedoneerd.

Meer dan 40 kilo aan kleding en schoenen is ingezameld en meegenomen naar deze kinderen. Kinderen die hun leven graag anders hadden willen leven. Kinderen die hun vreugde uit kleine dingen moeten halen. Kinderen die tevreden zijn met elkaar en met de mensen die voor hen zorgen.

Contrast

Saïd Achouitar: ‘Het is confronterend om de armoede te zien waar deze kinderen in terecht zijn gekomen. Wij bezoeken deze kinderen nu al voor de derde keer op rij en het blijft schrijnend om te zien hoe deze kinderen leven. Het is mooi om te zien dat er gelukkig een locatie is voor deze kinderen en dat zij niet op straat hoeven slapen. Dat komt helaas ook voor in Marokko. We moeten ons wat vaker realiseren dat wij in Nederland een relatief zorgeloos bestaan kennen. Wat een contrast. Het is goed om dat met onze vrijwilligers en medewerkers die zich inzetten voor de Nijmeegse jongeren te mogen ervaren. FC Social Work is dankbaar dat er zo gul gegeven is.’


Dit bericht delen:

Advertenties