Ouderwets gezellig dansfeest voor jong en oud bij Drift's Danspaleis

Van onze redactie
3 juli 2019
SMKMRKT verandert zaterdagmiddag 13 juli in een bar-dancing uit de jaren 50. Tijdens Drift's Danspaleis is de dansvloer geopend voor dansers van alle generaties. Op de eerste dag van de Vierdaagsefeesten klinken aan de Waalkade platen van Johnny Hoes, Louis Prima en Doris Day door de speakers.
Op dit ouderwets gezellig dansfeest komen de leukste nummers uit de muziekgeschiedenis voorbij. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll, de PlatenDraaier van Het Danspaleis heeft het allemaal in z’n koffer. En er is niet alleen aan de muziek gedacht, ook de feestelijke aankleding en het discomeubel zijn helemaal in retrostijl.

Dansen is voor iedereen

Dansen is voor iedereen, vindt de organisatie. Daarom worden minder mobiele dansers met de zonnetrein opgehaald. 10 bewoners van ZZG-zorglocatie Boszicht kunnen zo voor het eerst in jaren weer bij de Vierdaagsefeesten aanwezig zijn. Vrijwilligers van Club Goud zorgen dat de stemming er onderweg al goed inkomt en bouwen met de ouderen vast een feestje in de zonnetrein.

Drift’s Danspaleis is een initiatief van Drift om te Dansen, Het Danspaleis en Club Goud. Het Danspaleis organiseert door het hele land dansevenementen in de stijl van weleer. Voor de Nijmeegse danceorganisatie Drift is het feest een manier om nieuwe dansers aan te spreken. Dit keer niet alleen maar jongeren tussen de 18 en 40 jaar oud, maar fuifnummers van alle generaties. ‘Drift is voor iedereen en dansen doen we samen’, zegt oprichter Brent Roozendaal. Club Goud is een nieuw Nijmeegse initiatief dat zich inzet om verschillende generaties vaker samen te brengen. Hiervoor organiseren ze bijzondere evenementen in samenwerking met culturele partijen uit de stad.

Informatie

Drift’s Danspaleis vindt zaterdag 13 juli plaats van 14.00 tot 16.00 uur op de Waalkade bij SMKMRKT Labyrinth. De toegang is gratis en meer informatie is op de Facebookpagina van het evenement te vinden.

 


Dit bericht delen:

Advertenties