Atletes Running Team Simba veroveren 4 medailles bij NK junioren

Van onze redactie Maandag 01 Juli 2019

De atletes van Running Team Simba hebben afgelopen weekend bij de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren AB in Alphen aan den Rijn vier medailles veroverd.

Manjorie Janssen uit Berg en Dal won op vrijdagavond bij de meisjes B, onder 18 jaar, nipt de gouden medaille op de 3000 meter. Ze had op de finish een voorsprong van 0,34 seconden en finishte in 10.15.30 minuten.

Zaterdagmiddag stond de finale 800 meter voor meisjes B op het programma. Helaas kwam Yasmine Abbes uit het Limburgse Mook net te kort voor de overwinning maar wist wel de bronzen medaille te veroveren. Lieke Hoogsteen uit Nijmegen bereikte de zevende plaats.

Yasmine Abbes stond zondagmiddag eveneens in de finale 1500 meter, samen met de Nijmeegse Ellen van Doorn. De wedstrijd begon rustig maar gedurende de wedstrijd ging het tempo, vooral onder aanvoering van Ellen, steeds verder omhoog. Bij het ingaan van de laatste ronde over 400 meter werd Ellen ingehaald door een meisje uit Arnhem en Yasmine. In de eindsprint lukte het Yasmine niet meer om haar te passeren en behaalde in 4.32.10 minuten knap zilver. Ellen veroverde in 4.35.75 minuten de bronzen medaille.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.