Fantastisch uitzicht voor lopers bij Eiland Run

Van onze redactie
29 juni 2019
De 4e editie van de Eiland Run met start en finish op het stadseiland Nijmegen bracht ditmaal Nijmegenaar Juul Van De Sande op de erelijst. Hij kwam in de zomerse omstandigheden, met een flinke voorsprong op Nijmegenaar Joeri van Rens en Thijs Hendriks uit Ewijk, na 10 kilometer over de finish in de tijd van 38 minuten en 41 seconden. Shirley Kusters uit Groesbeek pakte de winst bij de vrouwen op de 10 kilometer.

Op de korte afstand waren het de Nijmegenaren Maarten Vliex en Jacqueline Klein Gunnewiek die met de overwinning naar huis gingen. Met een snelheid van ruim 17,73 kilometer per uur wist Maarten Vliex het rondje langs de Spiegelwaal in een nieuw parcoursrecord te volbrengen. De volledige uitslagenlijst is hier te bekijken.

Extra drankposten

Met de prachtige zonnige omstandigheden bracht dat ook veel publiek op de been om de deelnemers vanaf de Lentse Warande aan te moedigen. Het parcours bracht de deelnemers over de Lentse Warande, de Lentloper en vele andere fraaie hotspots op het stadseiland. Deelnemers hadden de keuze voor een ronde van 5,4km en de 10 kilometer. In verband met de warmte had de organisatie gezorgd voor extra drankposten langs de route.

Evenals afgelopen jaren bleek de 5 kilometer erg geliefd met de passages van alle hoeken op het stadseiland Veur-Lent. Hier werden de lopers getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de nevengeul en de skyline van Nijmegen.

024 Running Series

De Eiland Run was de 3e wedstrijd uit de reeks van de 024 Running Series. De volgende ‘etappes’ zijn de Bruggenloop Nijmegen op woensdag 18 september en de City Trail Nijmegen op zondag 3 november. De aanmeldingen voor beide evenementen zijn reeds gestart. Meer informatie over de Eiland Run en de 024 Running Series is te lezen op de website van 024sport.


Dit bericht delen:

Advertenties