Thijs en Leonie ontwerpen uniek Nijmeegs fietsshirt Nimmavelo

Sanne Kerkers
28 juni 2019
Fietsliefhebbers Thijs Schamp en Leonie Hofman ontworpen een op Nijmegen geïnspireerd uniek fietsshirt. Na veel enthousiaste reacties willen ze iedereen de kans geven om een Nijmeegs fietstenue te bestellen.

Nijmegen is een fietsstad. In de zomermaanden pakken veel mensen in hun vrije tijd de wielrenfiets, zijn lid van een wielervereniging of rijden toertochten zoals de ronde van Nijmegen. Ook het wielerevenement Rush Hour kon vorige maand op veel bezoekers rekenen.  Bij het fietsen hoort natuurlijk een mooie outfit. ‘Wij hebben passie voor wielrennen en zijn allebei heel trots op Nijmegen, dat is het idee voor het shirt’, zo vat Thijs het kort samen. Thijs bedenkt en ontwerpt met zijn vriendin Leonie, die het creatieve brein is van de twee, het fietstenue genaamd Nimmàvelo.
 

Uit de hand gelopen kroegidee

‘Het begon met een klein idee, we begonnen te fantaseren en het werd steeds groter en groter’, vertelt Leonie enthousiast. Het idee ontstond met vrienden in de kroeg. De vrienden begonnen net met wielrennen en vroegen advies wat kleding betrof aan Thijs en Leonie. ‘Er zijn veel mensen die fietsen in Nijmegen en we vonden het eigenlijk jammer dat er geen shirt was dat geïnspireerd is op Nijmegen’, zegt Thijs over die avond, waarna hij informeert bij het merk Bodhi uit België naar de mogelijkheden wat betreft ontwerpen en kosten. ‘En voor we het wisten, hadden we een moodboard liggen met wat we tof vonden en allerlei kleuren en ideeën, en dingen die er sowieso op moesten zoals de skyline en de bruggen. En toen hadden we eigenlijk zoiets als we dat met zijn vijven kunnen regelen zou dat heel tof zijn’, vult Leonie aan.

Als het design met Nijmeegse details bijna af is, krijgt het stel zoveel enthousiaste reacties van mensen uit hun omgeving die het shirt ook willen, dat ze besluiten om het online te gaan delen. Ze creëren een Instagramaccount en e-mailadres en krijgen al snel veel verzoekjes van mensen die via via over het shirt hebben gehoord. Dit resulteert uiteindelijk in een pasweekend bij hun thuis waar meer dan 40 mensen op afkomen, bekenden en onbekenden.

‘We hoeven er zelf niks op te verdienen. Als we andere mensen er een plezier mee kunnen doen, na het passen komt iedereen zo blij naar beneden, dan is het voor ons al goed', zegt Thijs. 'Dan stuiteren wij door het huis van blijdschap', aldus Leonie. 

Eenmalige bestelling

Aankomende dinsdag gaat de eenmalige bestelling de deur uit. Iedereen die interesse heeft in de unieke fietskleding kan contact opnemen door te mailen naar nimmavelo@gmail.com of kijk voor meer foto’s op de Instagrampagina Nimmavelo.

Er is keuze uit het shirt met korte of lange mouwen, een jack (windbreaker), een korte of een lange broek in zowel dames- als herenmodellen. Op de mouw van het shirt staat de skyline van Nijmegen. Achter op het shirt de GPS-coördinaten van Nijmegen, en een plattegrond van het centrum met de meest gebruikte fietspaden. En uiteraard kan op een echt Nijmeegs shirt de tekst ‘al mot ik krupe’ niet ontbreken.


Dit bericht delen:

Advertenties