Faberplein blijft ook na 11 jaar vernieuwen tijdens Vierdaagsefeesten

Van onze redactie
25 juni 2019
Het Nijmeegse Faberplein komt tijdens de Vierdaagsefeesten met een nieuwe invulling van de dinsdag: 'Die Deutsche Dienstagmittag auf dem Faberplatz'. Terwijl duizenden wandelaars van de mars door de inmiddels bekende Fabertunnel wandelen, biedt het plein een gevarieerd programma, aankleding en versnaperingen in Duitse sferen.
‘We zijn al langer bezig met de invulling van de dinsdagmiddag tijdens de Vierdaagse’, zegt Bas Neienhuijsen, initiatiefnemer van het Faberplein. ‘Het is natuurlijk een prachtige gelegenheid voor een nieuw concept op een unieke plek waar wandelaars en toeschouwers samen een groot feest vieren.’ Het Faberplein is in de gelukkige positie dat de wandelaars zowel op de dinsdag als de woensdag over het plein lopen. ‘De roze woensdag staat als een huis, dat is misschien wel de leukste dag van het jaar’, aldus Bas. ‘Op de dinsdag hadden we ruimte voor nieuwe invulling.’

Die invulling is nu gevonden met een oergezellige Duitse dinsdagmiddag. De wandelaars worden op het plein onthaald door de Flamingo’s en later op de middag ook nog toegezongen door de Helene Fischer Double. Ook zal er typisch Duits bier verkocht worden en kun je er terecht voor pretzels en curryworsten. Kortom, een uitgesproken concept dat prima past tussen A-Meezing Maandag en Roze Woensdag. De eerste Deutsche Dienstagmittag auf dem Faberplatz vindt plaats op dinsdag 16 juli vanaf 13.00 uur. Toegang is gratis en meer informatie is te vinden op de website of Facebookpagina van het Faberplein.


Dit bericht delen:

Advertenties