Ans Rikken van badmintonvereniging 't Pluumke ontvangt Zilveren Waalbrugspeld

Van onze redactie
22 juni 2019
Ans Rikken heeft vandaag een Zilveren Waalbrugspeld ontvangen voor haar jarenlange verdiensten als vrijwilligster bij badmintonvereniging 't Pluumke-Lent. De uitreiking vond plaats tijdens het feest van het 40-jarig bestaan van de badmintonvereniging.
Ans Rikken (68) heeft in Lent drie generaties aan badmintonners grootgebracht. Voor de bewoners van de nieuwe wijken is ze sinds mensenheugenis verbonden aan badmintonvereniging 't Pluumke, maar oud-Lentenaren weten dat ze al voor 1980 betrokken was bij de oprichting van de vereniging. Sindsdien heeft ze verschillende rollen gespeeld bij ’t Pluumke; als sporter, (competitie)speler, aanmoedigster, moeder en oma van spelers, bestuurslid, penningmeester en Grande Dame.

 

Van 1979 tot 2019 heeft Ans Rikken zich voor de vereniging ingezet en meer dan 25 jaar een functie binnen het bestuur bekleed. Naast haar bestuurlijke taken heeft zij zich ingezet voor de competitie jeugd en senioren, gezorgd dat er een trainer was en op latere leeftijd nog wel eens ingevallen om een team compleet te maken en zij verwelkomde vaak alle leden thuis voor het eindejaarsfeest.

40-jarig bestaan

Dit jaar viert de vereniging haar 40-jarig bestaan, mede dankzij de jarenlange inzet van mevrouw Rikken voor de vereniging. Zij is dit jaar op de respectabele leeftijd van 68 jaar afgetreden als penningmeester. De vereniging heeft 75 leden. Mevrouw Rikken is nog steeds actief, maar wel minder omdat haar gezondheid nu achteruit gaat. Zij heeft zich op meer dan bijzondere wijze ingezet voor de vereniging en daarmee de sportieve samenleving in de gemeente Nijmegen.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties