Festival Jazz International Nijmegen: jazz uit vele metropolen

Van onze redactie
11 juni 2019
Festival Jazz International Nijmegen presenteert dit jaar een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland, die de invloed van stedelijke sferen en de identiteit van de metropolen op de sound van hedendaagse jazz laten horen. Het festival vindt plaats op 24, 25, 26 en 27 oktober in Brebl, Doornroosje, LUX, & de Lindenberg

Los Angeles met trombonist Ryan Porter, zal zijn kersverse album Force For Good presenteren. Porter neemt voor dit concert een aantal prominenten uit het collectief The West Coast Get mee. In de bezetting zal onder andere jazzgigant Kamasi Washington staan. Ook het geluid van Chicago is aanwezig. Saxofonist Greg Ward’s Rogue Parade brengt met zijn alom geprezen nieuwe album Stomping off from Greenwood een ode aan de Windy City.

Grensoverschrijdend

Het festival maakt ook ruim plaats voor grensoverschrijdende samenwerkingen zoals die van Paul van Kemenade’s Three-Horns-and-A-Bass met drie bijzondere muzikanten uit Zuid-Afrika, trompettist Mandla Mlangeni, pianist Andile Yenana en drummer Louis Moholo, en het in Nijmegen gevestigde Nederlands/Duits Doppler Trio.

The Pack Project

The Pack Project is een jaarlijks terugkerend talentonwikkelingstraject van zusterfestival Festival Jazz International Rotterdam. Daarbij stelt een jong toptalent uit Rotterdam een nieuwe band samen, schrijft nieuwe composities en presenteert dit alles primetime op het hoofdpodium van het festival in Rotterdam en op Festival Jazz International Nijmegen.

Trombonist Efe Erdem

In 2019 is trombonist Efe Erdem geselecteerd voor The Pack Project. Na zijn studie aan het Hacettepe Conservatory in Ankara studeerde Efe Erdem in 2012 af bij Bartvan Lieren Ilja Reingoudaan Codarts in Rotterdam. Erdem speelt al vanaf jonge leeftijd in orkesten en bands en houdt ervan te improviseren. Met The Pack Project grijpt hij de kans, om zich gedurende een langere periode te focussen op eigen werk, met beiden handen aan.

Samenwerking met Festival Jazz International Rotterdam

In 2019 bundelen Nijmegen en Rotterdam voor de vierde keer de jazzkrachten. We zetten ons weer gezamenlijk in voor de presentatie van een aantal interessante nieuwe (inter)nationale jazznamen en wisselen lokaal talent uit. Greg Ward’s Rogue Parade, het Rotterdamse Pack Project met Efe Erdem en het Nijmeegse Doppler Trio treden in beide steden op.

Informatie

Meer namen worden de komende weken bekend gemaakt en het volledig programma zal begin juli bekend zijn. Meer informatie is te vinden op de website van Festival Jazz International Nijmegen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties