Go Short maakt winnaars van de Gelderland Film Pitch bekend

Van onze redactie
22 juni 2019
De winnende filmprojecten van de Gelderland Film Pitch zijn gistermiddag tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht in Focus Arnhem bekendgemaakt. Regisseurs Nena Tijsma, Coen Haver en Niels Veenendaal winnen ieder 6500 euro om hun filmprojecten te produceren en te distribueren onder begeleiding van Go Short.

Een deskundige vakjury, bestaande uit filmmaker Sil van der Woerd, Go Short-directeur Kirsten Ruber en filmjournalist Niels Putman, bestempelde de projecten 'Stoet' van Nena Tijsma,'Wagon' van Coen Haver en 'Retina' van Niels Veenendaalals als winnaars.

De projecten ontvangen ieder zowel 5000 euro van Go Short als 1500 euro van Omroep Gelderland om hun filmplan te ontwikkelen en te distribueren. Go Short treedt op als coproducent en de makers krijgen begeleiding en coaching gedurende de loop van het productieproces. Go Short draagt bovendien zorg voor een officiële première, stemt een passende distributiestrategie af en treedt op als distributeur van de geproduceerde films.

Filmfestival van de Kortste Nacht

Go Short organiseert dit jaar voor het eerst het Filmfestival van de Kortste Nacht in nauwe samenwerking met Focus Arnhem en cinemaplatform Gelders DOEK. Gisteravond werd de kortste nacht feestelijk afgetrapt met urban filmwandeling Off The Walls door het centrum van Arnhem. Naast de Gelderland Film Pitch draaide er een Gelderse competitie tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht. In deze competitie streden veertien Gelderse films om het Gouden Hert. Het festival sloot in stijl af met Dagschotel X De Kortste Nacht in Focus.

Meer over Go Short

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al meer dan 10 jaar zet Go Short zich in om jonge talentvolle filmmakers een podium te bieden waarop ze zich ontwikkelen, een netwerk opbouwen en hun films aan een breed publiek tonen. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat ieder jaar begin april plaatsvindt (in 2020 van 1 t/m 5 april) en zo’n 19.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.

Dit bericht delen:

Advertenties