Twee nieuwe podia betrokken bij Roze Woensdag

Van onze redactie
22 juni 2019
Roze Woensdag belooft weer een groots feest te worden dit jaar. In samenwerking met de Vierdaagsefeesten zijn er maar liefst twaalf 'roze' podia. Dit jaar zijn twee nieuwe podia betrokken bij Roze Woensdag: aan de nieuwe groene Waalkade bij Dock 17 en even verderop bij het Labyrinth. Daar vindt het festival Honey Honey plaats.

Margot Boumans van Stichting Roze Woensdag: ‘Met de twee nieuwe podia bij de Waalkade zijn er dit jaar meer mogelijkheden om de relatieve luwte op te zoeken. In de binnenstad is het namelijk, zoals bekend, gezellig druk.’ Geniet vanaf het gras van de vernieuwde Waalkade van alle diversiteit. Vanaf 10.00 uur kan je bij Dock 17 terecht voor o.a. een roze borrel. En om 12.00 uur start bij festival Honey Honey de feestelijke intocht met Flikker en Snorella. Als je vanaf het Labyrinth uitkijkt over de Waal, kun je de hele dag de oversteek -de kleinste Gay Pride van de Benelux- aanschouwen. Je kunt ook meedoen aan deze Gay Pride, die je vanaf de Waalkade naar festival op ’t Eiland vaart, waar je de hele dag kunt genieten van muziek, theater, eten en meer.

Place to be

Feestganger kunnen vanaf de Waalkade via de Grotestraat omhoog en kunnen hier feesten vanaf 14.00 uur; ’s avonds is er de Songfestival top 20. Op enkele minuten lopen vind je aan de Sint Anthoniusplaats het gezellige gaycafé Marcus Antonius, waar je naast dansen tijdens de Loud & Proud pink party ook een hapje kunt eten op het terras.

Wanneer de lopers de Waalkade voorbij zijn, worden ze bij ’t Hoogstraatje de Voerweg omhoog gezongen door Nijmeegse Annie en haar Gringo. Vervolgens is stilstaan bij Hotel Credible aan de Hertogstraat geen optie. Hotel Credible is al jaren de place to be voor de LGBTI-scene tijdens Roze Woensdag, met van 12.00 tot 20.00 uur Sweaty Disco, Pim pam pompen en veel meer. Op het Hertogplein worden lopers en publiek toegezongen door artiesten als Dries Roelvink en Bennie Solo. Ook op het Faberplein ontbreekt het niet aan acts, met DJ Pancake & Friends en Abba fever XS.

Dragshow

In de Van Welderenstraat kan in café ThomTom vanaf 15.00 uur genoten worden van muziek en cocktails, een dragshow en dé Roze woensdageditie van KissKiss. In de Molenstraat, wordt vanaf 12.00 uur groots uitgepakt met vele Nederlandstalige artiesten. Ook op het Koningsplein is het een feest als vanouds, met o.a. La Rocca om 12.00 uur, en Legends om 17.30 uur. Feestvierders die na middernacht door willen gaan, kunnen op een van de afterparties terecht. Vanaf 23.00 uur tot na zonsopkomst zijn Marcus Antonius, ThomTom, Chaps of het Zusje van Debbie in de Lindenberg geopend. Vanaf middernacht kan er gedanst worden bij Café De Plak.

Bewustwordingsacties

Er zijn op Roze Woensdag dus voldoende plekken om een feestje te bouwen, maar er is méér te doen. De strijd voor een maatschappij waarin iedereen, ook LHBTI-ers (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse) in vrijheid zichzelf kan zijn is nog niet gestreden. Daarom organiseert Stichting Roze Woensdag met partners bewustwordingsacties. Zo wordt in de stad LHBTI-memory gespeeld en is in de bibliotheek aan het Mariënburgplein de expositie ‘akties en affiesjes’ te zien, over de strijd voor LHBTI- en vrouwenrechten in Nijmegen en de geschiedenis van Roze Woensdag.

Het volledige programmais te vinden op de website van Roze Woensdag of kijk op Facebook, Instagram of Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties