Zeer grote brand aan Nijverheidsweg

Lars Schwachöfer
20 juni 2019
Vanmiddag is omstreeks half vijf brand ontstaan bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg. De brandweer bestrijdt de brand
De brand bij het metaalbedrijf werd omstreeks half vijf ontdekt door medewerkers van het bedrijf. In een stapel oud ijzer was brand ontstaan. De brandweer schaalde direct groot op om de brand te bestrijden. Meerdere brandweerwagens uit de regio hielpen mee met blussen en pompten water uit het Maas-Waalkanaal. De rookwolk van de brand was vanuit de hele omgeving te zien.

De medewerkers van het bedrijf werden vanwege de brand naar huis gestuurd. De Veiligheidsregio adviseerde via Twitter dat mensen die last hadden van de rook ramen en deuren gesloten moesten houden. Automobilisten moesten hun ventilatie uitgeschakelen. Later werden twee NL-alerts verzonden met hetzelfde advies. De brandweer verrichte meerdere metingen in de omgeving. In de rook werden geen andere giftige stoffen gemeten dan normaal bij een brand voorkomen. Mensen die last hebben door het inademen van rook wordt geadviseerd frisse lucht op te zoeken, de klachten moeten vanzelf minder worden. Blijven de klachten aanhouden, raadpleeg dan een huisarts.

De brandweer had de brand omstreeks half acht onder controle. Even na acht uur was de brand geblust en werd een NL-alert verzonden waarin stond dat men de ramen, deuren en ventilatie weer kan openen. Hoe de brand ontstaan is, is nog onbekend. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Dit bericht delen:

Advertenties