Bewoners Neerbosch-Oost in actie voor een natuurspeeltuin

Van onze redactie
19 juni 2019
In Neerbosch-Oost zijn bewoners een actie gestart voor een natuurspeeltuin in het hart van de wijk. Ze willen graag een groen hart van de wijk, naast de nieuwe school en het wijkcentrum. Nu ligt daar een groot parkeerterrein dat vaak leeg staat.
Onder het motto ‘Speelplaats boven parkeerplaats!’ willen de bewoners een natuurspeeltuin, een speelveld en een terras op deze plek. Het initiatief krijg medewerking van basisschool Het Octaaf, de Wijkraad Neerbosch-Oost en de stichting Sjano jeugdactiviteiten.

Ansichtkaartenactie

De komende tijd gaat een groep wijkbewoners zoveel mogelijk steun ophalen in de wijk. Zo kunnen mensen een digitale ansichtkaart tekenen om de actie te steunen en is de Facebookpagina NatuurspeeltuinNBO online. Na de zomer zullen alle ondersteuningen aan de Nijmeegse gemeenteraad worden aangeboden.

Verbinding versterken

Naast wijkcentrum de Schalmei opent in het voorjaar van 2020 het nieuwe schoolgebouw van basisschool Het Octaaf de deuren. Het stuk openbare ruimte ertussen, nu nog een parkeerterrein, zou de verbinding tussen deze wijkgebouwen moeten versterken. De gemeente Nijmegen heeft de plannen in mei gepresenteerd en handhaven het grote parkeerterrein naast de Schalmei. Buurtbewoners vinden dat er te weinig ruimte is voor een mooie ontmoetingsplek met een natuurspeeltuin, speelveld en een terras. Met de actie ‘Speelplaats boven parkeerplaats!’ vraagt de buurt aan de gemeente om het grote terrein niet op te offeren aan parkeerplaatsen, en de plannen te herzien.


Dit bericht delen:

Advertenties