Nijmegen voor derde jaar op rij Beste studentensportstad van Nederland

Van onze redactie
17 juni 2019
Afgelopen weekend vond de 61e editie van het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) in Amsterdam plaats. Het GNSK keert jaarlijks terug en is hét studentensportevenement van Nederland, daarmee ook wel de 'Olympische Spelen van de Nederlandse studentensport' genoemd. De deelnemers wisten tijdens het sportweekend, met daarbij de nodige festiviteiten, een mooi evenwicht tussen sporten en feesten te vinden dat goed aansloot bij het thema 'balans'.

Afgelopen editie streden ruim 1.500 studenten uit diverse steden tegen elkaar in vijftien verschillende sportdisciplines. Met bijna 3900 punten in het algemeen stedenklassement bleef Nijmegen onder andere Groningen en Eindhoven op gepaste afstand voor. Hierdoor heeft Team Nijmegen de SUSA GNSK-beker voor het derde jaar op rij gewonnen en is de titel ‘beste studentensportstad van Nederland’ succesvol verdedigd.

Geweldige prestaties

Het Radboud Sportcentrum (RSC) en de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) zijn enorm trots op de geweldige prestaties van alle sporters van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De Nijmeegse delegatie veroverde bij veel sporten een podiumplaats. Zo werd goud veroverd bij: badminton, boksen, e-sports, handbal (dames) en turnen. Het zilver mocht mee naar huis bij: basketbal (dames), voetbal (heren), waterpolo (heren) en wielrennen (dames). Nijmegen eindigde op de derde plek bij: handbal (heren), schermen (degen) en voetbal (dames). Ook andere eindklasseringen leverden belangrijke punten op bij de volgende nog niet vermelde sporten: basketbal (heren), schermen (floret), squash, tennis, waterpolo (dames), wielrennen (heren).

Investeren in GNSK

Aldwin Ransijn, chef de mission van de Nijmeegse equipe en bestuurder bij de NSSR, spreekt vol enthousiasme over de Nijmeegse sporters: ‘We hebben met de derde GNSK-winst op rij aangetoond dat sport een belangrijke plaats heeft en enorm leeft in het Nijmeegse studentenleven. Ook met de overwinning van het RU/HAN-team bij de Batavierenrace in het achterhoofd.’

De NSSR zal de gewonnen 1.500 euro deels terug laten vloeien naar de deelnemers, maar ook investeren in het volgende GNSK, dat in 2020 in Enschede plaats zal vinden. ‘Mede namens het RSC en de NSSR ben ik enorm trots op de geweldige prestaties van alle Nijmeegse sporters, aldus Ransijn. ‘Aan de winst ligt een sterke basis ten grondslag, namelijk een jarenlange, goede samenwerking tussen de NSSR en het RSC. Zo hebben de nodige teams, met speciale subsidie vanuit het RSC, extra getraind voor een optimale voorbereiding op het GNSK. Met grote eer mogen wij Nijmegen wederom ‘de beste studentensportstad van Nederland’ noemen.’


Dit bericht delen:

Advertenties