Wereldrecords en nationale records op Open NK Para-Atletiek 2019

Carry Megens - Lisette Vrooman
16 juni 2019
Gisteren vonden op het sportpark Brakkenstein de Open Nederlandse Kampioenschappen para-atletiek plaats. Deze werden voor de tweede keer op rij georganiseerd door Nijmegen Atletiek.

Ruim 90 atleten uit Nederland, Wales, Spanje, Luxemburg, Duitsland en België, met een opvallend sterke delegatie van 17 man uit Wales, kwamen naar Nijmegen. Zij streden om de open Nederlandse titels op meer dan 20 verschillende onderdelen. De wedstrijd werd officieel geopend door Lara Baars, ambassadrice van de Open NK Para-Atletiek en atlete van Nijmegen Atletiek. De toeschouwers genoten van een spannende en enerverende competitie met prachtig weer en unieke atleten. Het was een wedstrijd met emotionele hoogte- en dieptepunten.

Hierbij zijn twee officieuze nieuwe wereldrecords gevestigd Fleur Jong met 13.63s op de 100 meter en Take Zonneveld, met 26,99 meter op discus, en diverse nationale records en handen vol Persoonlijke Records. De prijsuitreikingen werden verzorgd door Loek Janssen, voorzitter Nijmegen Atletiek. De evenementpresentatie gaf in een nieuwe vorm aandacht voor iedere para-atleet. Tevens werd het publiek deskundig geïnformeerd door gastspeaker Jelmar Bos.

Extra allure

In de laatste fase van de wedstrijd liepen enkele Para-Atletiek onderdelen door in de 20e editie van de Next Generation Athletics, voorheen Nijmegen Global Athletics. Deze combinatie van twee topevenementen gaf beide evenementen extra allure. Dit wordt onderstreept door de quote van hoofdsponsor Provincie Gelderland bij monde van Jan Markink: ‘We zijn trots dat de ONK Para Atletiek ook dit jaar weer in Gelderland worden georganiseerd. Op één dag en op één locatie zijn twee prachtige atletiekevenementen: ONK Para Atletiek en Nijmegen Next Generation op deze mooie locatie. Met sport halen we het beste en mooiste uit Gelderland.’

De Open NK Para-Atletiek editie van 2020 wordt georganiseerd door Eindhoven Atletiek. Alle uitslagen van gisteren zijn hier te vinden.

Op onze Facebookpagina vind je een fotoalbum.

 


Dit bericht delen:

Advertenties