Meer handen, ogen en oren in de buurt met assistent-wijkvegers van Dar

Van onze redactie
14 juni 2019
Sinds 2017 loopt er een pilot in Dukenburg met assistent-wijkvegers, naast de reguliere wijkvegers van Dar die in regio Nijmegen actief zijn. Dit onder het motto 'Nijmegen schoon heel gewoon'. Wethouder Bert Velthuis en directeur Dar Bart de Bruin gaven vandaag het startsein in Neerbosch-Oost om het project met assistent-wijkvegers verder uit te rollen. Zij spraken hun waardering uit voor de assistent-wijkvegers en zijn blij met de extra hulp om Nijmegen schoon te houden.
De assistent-wijkvegers worden aangestuurd door Dar en komen via het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Op deze manier krijgen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om aan de slag te gaan. Deze medewerkers pakken het zwerfafval aan en ondersteunen het Dar-personeel bij het afhandelen van meldingen. Zij rijden op een bakfiets door de wijk en worden door veel bewoners makkelijker aangesproken over zwerfafval. Directeur Dar Bart de Bruin: ‘Met de assistent-wijkvegers hebben we een mooie en waardevolle samenwerking. We hebben tenslotte iedereen nodig. Dar en de gemeente zorgen zo samen met de inwoners voor een schone stad.’

Succesvol

Het project met assistent-wijkvegers is erg succesvol. Wethouder Bert Velthuis: ‘Het is ontzettend fijn dat assistent-wijkvegers zo dicht bij bewoners staan en meehelpen om samen de wijken schoon te houden.’ Dar en gemeente Nijmegen zetten de assistent-wijkvegers nu in meer wijken in. Op dit moment zijn er 8 assistent-wijkvegers actief in de wijken Dukenburg, Hatert, Neerbosch-Oost en rondom de Goffert.


Dit bericht delen:

Advertenties