Nijmegenaar veroordeeld voor stalken en bedreigen ex-partner

Van onze redactie Woensdag 12 Juni 2019

Een 34-jarige man Nijmegenaar is vandaag door de rechtbank veroordeeld voor het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin. Hij krijgt een gevangenisstraf van 138 dagen waarvan 120 voorwaardelijk. Ook moet hij een taakstraf van 80 uur uitvoeren.

De man zocht aanhoudend en veelvuldig contact met zijn ex-vriendin. Dit gebeurde tussen juni 2018 en januari 2019 en dit deed hij onder andere via WhatsApp, social media en e-mail.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo krijgt de man een indirect contactverbod met de vrouw. Dit houdt in dat hij geen contact met zijn ex mag opnemen per e-mail, WhatsApp of social media. Daarnaast geldt een locatieverbod voor de straat waar zijn ex-vriendin woont. Ook moet de man zich melden bij de reclassering, zich laten behandelen en een begeleide dagbesteding zoeken. Verder moet hij meewerken aan controles voor alcohol- en drugsgebruik.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.