Zilveren Waalbrugspeld voor 'meneer Kolping' Peter Weijers

Van onze redactie
8 september 2019
Peter Weijers ontving vandaag tijdens de opening van het nieuwe seizoen van de Kolpingvereniging in het Kolpinghuis in de Smetiusstraat de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij Kolpingvereniging Nijmegen. De heer Weijers kan omschreven worden als 'de Nijmeegse meneer Kolping'.

Peter Weijers (70) is al sinds zijn 15e jaar lid van de Kolpingvereniging Nijmegen. 16 jaar later werd hij bestuurslid van de Nijmeegse afdeling en in 1989 werd hij voorzitter. In 1988 was hij al voorzitter van de landelijke Kolpingvereniging geworden.

TRIAS-project

Zijn werkzaamheden beperken zich niet tot bestuurswerkzaamheden: hij is lid van de lithurgiecommissie, organiseert de jaarlijkse kerstmarkt waarmee geld ingezameld wordt voor Kolpingprojecten in Brazilië en voorzitter van het TRIAS-project, een project voor jongeren met een leerachterstand. Het TRIAS-project is een samenwerking tussen De Driesprong, stichting Breed, gemeente Nijmegen en de Kolpingvereniging. De heer Weijers was als oud-penningmeester ook betrokken bij de wandelsportvereniging die de jaarlijkse Kolpingmars, met start bij het Kolpinghuis, organiseert.

Voorzitter

De seniorenactiviteiten worden al geruime tijd gecoördineerd door de heer Weijers. Hij is tevens lid van de bingocommissie en organiseerde ook computercursussen. Bij de splitsing van de Kolpingvereniging met de exploitatie van het Kolpinghuis medio 1980 werd de heer Weijers voorzitter van de Stichting Kolpinghuis.

De Nijmeegse meneer Kolping

Inmiddels is de Kolpingvereniging Nijmegen de laatst overgebleven Kolpingvereniging in Nederland. De heer Weijers heeft onlangs het stokje overgedragen aan jongeren in de vereniging, maar hij blijft bij de organisatie van een aantal activiteiten en commissies betrokken.


Dit bericht delen:

Advertenties