Zilveren Waalbrugspeld voor Gerard Lebbink en Alie Lebbink-Hoogveld

Van onze redactie
1 september 2019
De heer Lebbink en mevrouw Lebbink-Hoogveld ontvingen vanochtend een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij ZZG Zorggroep.

De heer Lebbink (87)en mevrouw Lebbink-Hoogveld (84) werken al meer dan 25 jaar als vrijwilliger bij wat toen nog Medisch Centrum Dekkerswald heette. In eerste instantie als gastheer en gastvrouw in een van de huiskamers van verpleeghuis Irene. Toen er een ontmoetingsruimte en uitgiftebar kwam, waren zij de eersten die dit samen gingen runnen. Mevrouw Lebbink is het aanspreekpunt en luisterend oor voor familie en bewoners. De heer Lebbink hield zich meer bezig met de materiële zaken rond de bar en de ontmoetingsruimte.

De heer Lebbink was ruim 15 jaar een van de steunpilaren van de groep barmedewerkers. Behalve als gastheer en gastvrouw in de ontmoetingsruimte hebben zij ook jarenlang deel uitgemaakt van de zondagochtendgroep die de koffie verzorgde met lekkere hapjes.

Extra stapje

In 2011 moest de ontmoetingsruimte helaas sluiten, de heer en mevrouw Lebbink zijn toen ‘overgestapt’ naar de buren, het ZZG Zorghotel. Zij werden daar gastheer en gastvrouw op de zondagochtenden bij de pastorale vieringen. Deze service verdween in 2016, zij kwamen terug als gastheer en gastvrouw en gingen aan de slag bij de kapel Onder de Bogen en dit doen ze nog steeds. Ze doen een extra stapje dat nodig is om dingen voor elkaar te krijgen.

Daarnaast werken de heer en mevrouw Lebbink al ruim 5 jaar op de dinsdagavond als ontvangstvrijwilligers bij de entree van verpleeghuis De Veste Brakkenstein. Ook is de heer Lebbink al bijna 5 jaar als vrijwilliger actief bij Domus Magnus op locatie De Sterreschans, een woonzorgvoorziening voor ouderen.

Stichting Wijkraad Grootstal

De heer Lebbink stond in 2007 aan de wieg van de oprichting van de stichting Wijkraad Grootstal. Hij overlegt met diverse instanties en is spreekbuis en intermediair namens buurtbewoners. Hij zit in meerdere werkgroepen en organiseert bijvoorbeeld kerstmarkten voor de wijken Grootstal en Hatertse Hei. De heer Lebbink is al 53 jaar lid van Vakbond De Unie – Kring Gelderland-Zuid en inmiddels bestuurslid van de Kring Nijmegen en de Kring Gelderland-Zuid. Hij organiseert samen met anderen excursies, themabijeenkomsten en huldigingen, voor met name gepensioneerde Unie-leden in de regio.


Dit bericht delen:

Advertenties