Gewijzigde verkeerssituatie Waalbrug tijdens Vierdaagse

Van onze redactie
6 juni 2019
Tijdens de Vierdaagse wijzigen gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat de verkeerssituatie op de Waalbrug. Van zaterdag 13 juli tot en met zaterdag 20 juli, met uitzondering van dinsdag 16 juli, is er voor het verkeer stadinwaarts 1 rijstrook beschikbaar.

Een tweede rijstrook stadinwaarts is dan alleen beschikbaar voor onder andere OV-(pendel)bussen en hulpdiensten. Het verkeer staduitwaarts heeft in de gehele periode 2 rijstroken ter beschikking. Ook is er ruimte voor fietsers en voetgangers in beide richtingen. Op dinsdag 16 juli, de eerste Vierdaagsedag waarop de wandelaars traditiegetrouw via de Waalbrug door de Betuwe lopen, geldt een aangepaste situatie.

Tijdens de Vierdaagseweek wordt niet gewerkt aan de Waalbrug. Gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat hebben voor de start van de renovatie afgesproken dat in deze week vier rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer (in plaats van de twee rijstroken tijdens de renovatie). Samen met de aannemer en in overleg met de hulpdiensten, de organisaties van de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten is gekeken naar de meest optimale en veilige invulling.

Verkeerssituatie 13 t/m 20 juli

Van zaterdag 13 tot en met maandag 15 juli en van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 juli is er stadinwaarts 1 rijstrook voor regulier verkeer beschikbaar en 1 rijstrook alleen voor OV-bussen, hulpdiensten, taxi’s en pendelbussen van en naar de P+R bij de Ovatonde bij Ressen. Staduitwaarts zijn 2 rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen over de brug.

Dinsdag 16 juli: Vierdaagse over de brug

Op dinsdag 16 juli gaat het wandellegioen over de Waalbrug en is de verkeerssituatie anders. De wandelaars lopen net als andere jaren over het westelijke fietspad en de voormalige busbaan. Rijkswaterstaat en gemeente Nijmegen hebben na overleg met de Vierdaagse organisatie en hulpdiensten besloten om alle verkeer stad inwaarts, met uitzondering van hulpdiensten en OV-(pendel)bussen, om te leiden. Voor hulpdiensten en OV-(pendel)bussen is 1 rijstrook stad inwaarts beschikbaar. Op deze eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse rijdt al het overige verkeer dat de stad in wil, inclusief taxi’s, via De Oversteek. Ook alle fietsers en voetgangers vanuit Nijmegen-Noord stadinwaarts kunnen geen gebruik maken van de Waalbrug. Zij worden deze dag omgeleid via De Snelbinder. De gewijzigde verkeerssituatie gaat op maandagavond 15 juli om 23.00 uur in en duurt tot dinsdag 16 juli 22.00 uur.  Staduitwaarts zijn er op deze dag wel 2 rijstroken beschikbaar voor regulier verkeer. Ook is er een strook beschikbaar voor fietsers stad uit.

Groot verkeer via de Oversteek

Vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen met een hoogte van meer dan 3,1 meter of een gewicht boven 3,5 ton kunnen tot het einde van de gehele renovatie geen gebruik maken van de Waalbrug. Dit verkeer wordt omgeleid via de Oversteek en de A50. Deze situatie geldt dus ook tijdens de gehele Vierdaagse week.


Dit bericht delen:

Advertenties