NBO Rockt: een nieuw muziekfestival in Neerbosch Oost

Van onze redactie
5 juni 2019
Het eigen muziekfestival van Neerbosch-Oost heeft zijn eerste editie op zaterdag 15 juni. Vanaf 20.30 uur zijn de deuren van de Schalmei open en is de huiskamer van het wijkcentrum ingericht om naar muziek van lokale artiesten te luisteren. Alle acts hebben een deel van hun roots in deze muziekwijk.
Speciaal voor deze editie hebben alle acts een akoestische setting. Dat betekent dat bezoekers de oordoppen thuis kunnen laten en plaats kunnen nemen in de huiskamer van de Schalmei. Onder het genot van een drankje kan naar de muzikale kunsten van Daluux, Glitter Pony en Voor Galg en Rad geluisterd worden.

Daluux

Ooit een samengesteld bandje van De Lindenberg, nu banen zij zich op eigen benen de weg door de pophistorie. Vooralsnog zwalkend tussen pop, soul en blues maar gaandeweg wordt de tred steeds vaster. Ook een eigen visie op de werkelijkheid wordt niet geschuwd. In de versie Daluux-3 laten is een akoestisch geluid te horen tijdens NBO Rockt.

Glitter Pony

Glitter Pony is een punkband uit Nijmegen, gestart in 2017. Ze maken punkrock met een boodschap, en zingen net zo lief over hun burgerlijke bestaan als over het starten van de revolutie. Geïnspireerd door onder andere bands als Against Me! en The Lawrence Arms, brengen ze bij NBO Rockt een semi-akoestische set ten gehore.

Voor Galg en Rad

‘Wij zijn niet grappig, daar is het leven te tragisch voor’ is het motto van het kleinkunstduo Voor Galg en Rad. Zwarte humor loopt als een rode draad door hun tweestemmig gezongen pianoliedjes. De twee Nijmeegse dames spelen liedjes over stalkers, twijfelachtige basisschooldocenten, doorgeslagen commando’s en de vraag waarom je in vredesnaam geen whisky in Disneyland kunt kopen. Met een muzikale stijl die beïnvloed is door pop, blues, klassiek en een vleugje ragtime kan iedereen zich zowel een beetje thuis als een tikkeltje unheimisch voelen. Voor Galg en Rad treedt, speciaal voor NBO Rockt, voor het eerst sinds twee jaar weer op in Nijmegen.

Informatie

Het festival vindt op 15 juni vanaf 20.30 uur plaats in de huiskamer van de Schalmei, Symfoniestraat 204. De entree bedraagt €2,50. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van NBO Rockt.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties