Binnenkort 'inclusief toilet' in gemeentelijke wijk- en sportaccommodaties

Van onze redactie
3 juni 2019
De gemeente realiseert in alle gemeentelijke wijk- en sportaccommodaties een inclusief toilet, waar iedereen ongeacht geslacht, gender of beperking naar de wc kan gaan. Er is een speciaal toiletbordje ontwikkeld in de Nijmeegse huisstijl dat aan zal geven dat iedereen in de toiletruimte welkom is. Deze zomer vervangt de gemeente de bordjes.

In alle gemeentelijke wijk- en sportaccommodaties blijven ook de aparte mannen- en vrouwentoiletten bestaan. Zo kunnen de bezoekers die zich prettiger voelen bij deze indeling nog steeds naar een aparte toiletruimte. ‘We willen dat inwoners en bezoekers in Nijmegen zich in alle wijk- en sportaccommodaties erkend voelen. Mensen die zich niet eenduidig man of vrouw voelen vormen zo'n 3,9 procent van de bevolking. In Nijmegen hebben we het over ongeveer 6.900 mensen’, laat wethouder Grete Visser weten.

Nijmegen en LHBTI-beleid

Het stadhuis en de Stadswinkel in Nijmegen hadden al een toiletruimte voor iedereen. Nu wordt dit beleid uitgebreid naar de gemeentelijke wijk- en sportaccommodaties. De nieuwe bordjes sluiten aan bij het regenboogstembusakkoord uit 2018. Een van de doelen uit dit akkoord was ‘het voeren van een genderinclusief beleid en een voorbeeldrol nemen in het uitdragen hiervan’. Aan de doelen wordt gedurende de raadsperiode tot 2022 gewerkt.


Dit bericht delen:

Advertenties