Nijmegen Klinkt! swingt

Niels Paauw
2 juni 2019
Afgelopen weekend was het centrum het toneel van amateurgroepen uit het rijk van Nijmegen. Nijmegen Klinkt! vulde de binnenstad met muziek en dans op vele podia. Nijmegen Klinkt! is een samenwerking van Valkhof Klassiek, het Nijmeegs Muziekfestival, Nijmeegse Federatie voor Muziekverenigingen en de Nijmeegse Torendag.

Zaterdag genoot het publiek van de beste fanfares uit de regio. De muzikanten marcheerden van de Burchtstraat door de binnenstad naar het Koningsplein waar de grote finale plaatsvond.

Vandaag presenteerden meer dan tachtig dansverenigingen, koren, brassbands en orkesten zich aan het publiek. De amateurartiesten vertoonden hun kunsten op podia op diverse locaties, zoals de Molenpoortpassage, de Sint-Stevenskerk en de Grote Markt.

Slotoptreden

Popkoor Switch verzorgde het slotoptreden op het 'popkorenpodium' tegenover Lux. Het Nijmeegse popkoor deed voor de zesde keer mee. Voorzitter Anniek Janssen geniet zichtbaar na: 'De sfeer in de stad tijdens Nijmegen Klinkt! is altijd goed. Zeker met mooi weer. Mensen komen samen om te genieten van de muziek. Ze kijken vanuit het terras zo het podium op. Het is vooral erg leuk in een ongedwongen sfeer. Voor Switch is het ook een leuke manier om te laten zien wat we doen.'

Op onze Facebookpagina vind je een fotoverslag.


Dit bericht delen:

Advertenties