EOD maakt granaten onschadelijk

Lars Schwachöfer
29 mei 2019
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft vanmorgen enkele granaten onschadelijk gemaakt. Om half twaalf werden de granaten in Groesbeek tot ontploffing gebracht.
Tijdens graafwerkzaamheden werden twee mortiergranaten aangetroffen nabij De Oversteek, in Lent. Een bewoner van de Middachtenstraat vond korte tijd geleden een geweergranaat in de bossen bij Malden. Hij nam de granaat mee naar huis, begroef deze later onder het zand in een speeltuintje en belde de politie. Hij verklaarde dat hij het veiliger vond om de granaat onder zand te begraven, dan hem binnen in huis te leggen. De EOD nam de geweergranaat mee.

In Groesbeek werd korte tijd geleden een 25-ponder granaat aangetroffen. De granaten werden verzameld en vanmorgen naar een locatie bij Groesbeek gebracht. Om 11.30 werden de begraven granaten tot ontploffing gebracht. De EOD heeft de granaatscherven opgegraven en meegenomen. De politie en EOD waarschuwen gevonden explosieven nooit aan te raken, altijd op de vindplaats te laten liggen, op een veilige afstand te blijven en de politie te bellen.

Dit bericht delen:

Advertenties