Nieuw festival 'Honey Honey' tijdens Roze Woensdag

Van onze redactie
28 mei 2019
Op woensdag 17 juli vindt de eerste editie van het nieuwe Queer LGBT festival 'Honey Honey' plaats op Smkmrkt Labyrinth. Het nieuwe evenement sluit aan bij de jaarlijkse Roze Woensdag festiviteiten en belooft een extravagante en uitbundige viering van de liefde te worden. In samenwerking met een bonte selectie aan partners uit de LGBT-scene wordt een uitgebreid programma samengesteld vol dj's, bands en performances.

Roze Woensdag is een LHBT-evenement dat jaarlijks gehouden wordt op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse, oftewel de derde woensdag in juli. De Roze Woensdag is onderdeel van de Vierdaagsefeesten en wordt met het oog op buitenlandse deelnemers ook wel Pink Wednesday genoemd. Het is een viering van verworven vrijheden voor alle geaardheden en een hoogtepunt tijdens de Nijmeegse vierdaagse week.

Sfeervolle en veilige plek

Honey Honey is een nieuw evenement dat aansluit bij de jaarlijkse Roze Woensdag en wordt georganiseerd op en rondom het terrein van Smkmrkt Labyrinth aan de Waalkade. Het verse initiatief wordt een aanvulling op reeds bestaande festiviteiten die tijdens Roze Woensdag worden georganiseerd. De organisatie streeft ernaar om hiermee extra bezoekers en een nieuw en jonger publiek te laten ervaren dat ze ook in Nijmegen op uitbundige wijze hun roze identiteit kunnen vieren. Met dit initiatief creëert Honey Honey een nieuwe sfeervolle en veilige plek voor alle geaardheden waar iedereen zich welkom voelt.

Veel activiteiten en hotspots tijdens de Roze Woensdag bevinden zich in het drukke centrum. Honey Honey vestigt zich bewust op een rustige plek aan het water waar rondom het Labyrinth aan de Waalkade ruimte wordt gecreëerd voor expressie.

Grote verzameling partners

Honey Honey werkt samen met een bonte verzameling regionaal en nationaal bekende partners uit de LGBT scene die samen de inhoudelijke basis vormen van het evenement. De organisatie heeft de intentie om daarmee een breed geïnteresseerd publiek te bedienen. Van vroeg in de middag tot laat in de avond genieten bezoekers van dj’s, bands en aansprekende performances. Zo is er in samenwerking met de nationaal bekende Snorella en haar organisatie ‘Flikker’ een speciale extravagante Roze intocht waarmee alle lopers een warm en feestelijk onthaal krijgen. Daarnaast host Drift een podium op de kade en is er een speciale roze bootparty in samenwerking met het Amsterdamse ‘Is Burning’. In samenwerking met COC Nijmegen is er in de middag een speciale borrel voor gevluchte LGBT statushouders die de lopers toe komen juichen. Verder staat er een speciale queer karaoke met het Arnhemse Dagschotel en zijn er samenwerkingen met o.a Cruise Control, Club 3xNYX, Dollhouse, Collectief de Plak, Tutti en vele anderen. De komende maanden wordt het complete programma bekend gemaakt op de sociale media van Honey Honey en Smkmrkt.

Bijzondere ambiance

Smkmrkt Labyrinth heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire plek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Met een uitgekiend food- en muziekprogramma wordt er zeven dagen lang een bijzondere ambiance gecreëerd dat een breed en divers publiek aantrekt en waar veel verschillende soorten mensen zich thuis voelen. Vanwege de diverse samenstelling van het publiek en het brede ontspannen karakter van het evenement is dit de ideale plek voor een nieuw initiatief als Honey Honey.

Informatie

Honey Honey, de Roze Woensdag Editie, vindt plaats op 17 juli van 12.00 tot 00.30 uur bij het Labyrinth op de Waalkade. De entree is gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Honey Honey en op Instagram.


Dit bericht delen:

Advertenties