Rush-Hour raast komende vrijdag door binnenstad

Van onze redactie
28 mei 2019
Komende vrijdagavond vindt de derde editie van Rush-Hour plaats in de binnenstad van Nijmegen. Rush-Hour is een innovatief wielerconcept waarbij elke ronde de laatste renner uit de race valt. Het parcours is dit jaar ingekort tot 1700 meter. Met een startveld van zo'n 30 renner blijven er dan in de laatste ronden een handjevol renners over die de strijd met elkaar aan moeten gaan.

De organisatie is verheugd dat zij Niki Terpstra ‘mister Rush-Hour’ weer heeft kunnen strikken. Deze alleskunner past goed bij het concept van Rush-Hour. Als oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen kan Terpstra goed uit de voeten op de klinkertjes en weet hij raad met de venijnige klim van de Stikke Hezelstraat.

Grote Markt

De start en finish is op de Grote Markt om 19.00 uur. Toegang tot het evenement is gratis. De paracyclisten van TeamNL maken een demonstratieronde.

Het beloofd een ontzettend spannende race te worden omdat de toprenners erg aan elkaar gewaagd zijn. Een aantal aanstormende Nederlandse talenten hebben dit voorjaar al het nodige koersen gewonnen en zijn inmiddels goe in vorm. Het zal een verhitte strijd worden tussen onder andere Niki Terpstra, Fabio Jakobsen, Lennard Hofstede en Jesper Asselman. Ook Olympisch Kampioen schaatsen Kjeld Nuis staan de start van het flitsende evenement. Nuis gaat de strijd vol vertrouwen aan en hoopt zich in de top 10 te kunnen mengen.

Gratis Kidsrace

Om 17.00 uur wordt er een gratis Dikke Banden Race georganiseerd voor de jeugd. Er is op dit moment nog plaats. Het parcours is op-en-neer door de Burchtstraat, circa 700 meter. Hier kan je aanmelden.

Programma Rush-Hour

17.00 Kidsrace

19.00 Warming-up rondes

19.30 Start afvalrace

20.35 Prijsuitreiking

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties