Verschillende rondleidingen tijdens 17e Nijmeegse Torendag

Van onze redactie
21 mei 2019
Torens bepalen niet alleen het beeld van een stad, ze vertellen ook haar geschiedenis. De Nijmeegse historische torens vertellen zo het verhaal van de oudste stad van ons land.

Op de zeventiende Nijmeegse Torendag, zondag 2 juni, zijn weer enkele monumentale en historische Nijmeegse stadstorens gratis toegankelijk. Op een paar locaties is bovendien te genieten van een muzikaal programma in het kader van het festival Nijmegen Klinkt!

De Stevenstoren is van 13.00 tot 16.00 uur gratis te beklimmen. Deskundige gidsen onder leiding van de torenwachter Peter Kuipers geven uitleg.

De Stadhuistoren aan de Burchtstraat en de middeleeuwse stadhuiskelders zijn dit jaar onder leiding van een gids weer gratis te bezichtigen tussen 14.00 en 16.00 uur.

In het Kronenburgerpark is de Kruittoren gratis te bezichtigen. In deze toren is ook het Keukenmuseum gevestigd waarin u een kijkje kunt nemen in ‘hoe het vroeger was’.
Hier is ook een kopje koffie of thee te drinken. De Kruittoren is open tussen 14.00 en 16.00 uur.

De toren van de Belvedere is op de Nijmeegse Torendag dit jaar ook te bezichtigen. Tussen 13.00 en 15.00 uur geven de gidsen van Gilde Nijmegen rondleidingen.


Dit bericht delen:

Advertenties