Krumins wint 17e editie Marikenloop

Van onze redactie
19 mei 2019
De 17e Marikenloop is glansrijk gewonnen door Susan Krumins in een parcoursrecord. De geboren Nijmeegse liep solo naar de overwinning in een snelle 15.40. Lotte van der Pol en Kim Dillen betraden het podium als tweede en derde. Miranda Boonstra prolongeerde haar titel op de 10 kilometer in 37.28.
Susan Krumins won haar eerste wedstrijd als kersverse ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop in een parcoursrecord. Direct na de start nam de wereldtopper op de lange loopafstanden de leiding en stond deze niet meer af. Bij de finish wachtte haar een groots onthaal door het in groten getale opgekomen publiek. Krumins verbeterde haar eigen parcoursrecord uit 2013 met 3 seconden. De Nijmeegse studente Lotte van der Pol volgde op bijna een minuut in 16.35 en marathonloopster Kim Dillen complementeerde het podium na 16.48. Miranda Boonstra won net als vorig jaar de 10 kilometer en Frouke ten Broeke was het snelst op de 7,5 kilometer in 32.34. Het team van de Politie won de bedrijvenloop.

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop kijkt terug op een geslaagd Marikenloop-weekend. Het was de eerste keer dat de Marikenlop een tweedaags evenement was, met op zaterdag een trail run en mannenloop en op zondag de KION Kinderloop en de ladiesrun van de Marikenloop. In het sfeervol ingerichte Park Brakkenstein genoten zowel bezoekers als deelnemers van de wedstrijden, foodtrucks en muziek.

Bekijk op onze Facebookpagina het uitgebreide fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties