Dutch Technology Week 25 mei ook in Nijmegen

Van onze redactie
10 mei 2019
Van 20 tot en met 25 mei worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. Voor de eerste keer vindt de Dutch Technology Week ook in Nijmegen plaats, en wel met een High Tech Ontdekkingsroute.
Op zaterdag 25 mei zijn de deuren van de Radboud Universiteit en Novio Tech Campus van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Bezoekers kunnen zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Op de fiets of met de Zonnetrein komen bezoekers gemakkelijk van de ene naar de andere locatie van de High Tech Ontdekkingsroute. Zowel ouders met kinderen als professionals zijn welkom.

Programma Radboud Universiteit

In het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit zijn diverse demonstraties bij te wonen en kunnen bezoekers zelf proefjes doen, bijvoorbeeld: DNA isoleren, op ontdekkingsreis naar de sterren, zelf een robot programmeren, stikstofijsjes proeven, een eigen pannenkoek printen of handboog schieten met Virtual Reality. De Hogeschool van Arnhem Nijmegen is aanwezig met een demonstratie hoe uit papierresten olie te produceren. Er zijn rondleidingen naar het NMR laboratorium, de unieke faciliteiten HFML/Felix met sterke magneten en zelfgebouwde vrije-elektronen lasers en het Kassencomplex. Ook in de laboratoria van Moleculaire Wetenschappen waar studenten veilig leren werken met gevaarlijke stoffen kan een kijkje worden genomen.

Daarnaast zijn er diverse lezingen, bijvoorbeeld over wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor het klimaat en biodiversiteit, informatie opslaan met behulp van moleculaire machines, nemen robots de wereld over, avatars, kunstmatige intelligentie en het veilig stellen van Nederlandse plantensoorten.

Programma Novio Tech Campus

Op Novio Tech Campus maken bezoekers kennis met innovatieve Health en High Tech bedrijven en initiatieven van Nijmegen. Gebouw M staat in het teken van de High Tech Markt, met demo’s van Ampleon, Novioscan, pinkRF, MACOM, Microbit en vele anderen. Daarnaast vliegen er drones van Blue Jays, is er een Lego Mindstorm en is er informatie over het High Tech verleden van de campus in het Novio Experience Museum. Elk uur worden er rondleidingen met productdemonstraties gegeven bij techniekbedrijven als NXP, Sencio en Nexperia. In het gebouw van EPR is er een kijkje in de High Tech keuken: vang een glimp op van de beste creatieve en intelligente oplossingen in de fabriek die mensen, apparatuur en datasystemen met elkaar verbindt.

Over de Dutch Technology Week

De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen delen deze ontwikkelingen graag en werken trots samen aan een week vol met technologische verrassingen.

Ga voor het complete programma naar de website van Dutch Technology Week.


Dit bericht delen:

Advertenties