Smkmkrt Labyrinth 2019: een viering van diversiteit

Van onze redactie
9 mei 2019
Van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag 19 juli vindt de vijfde editie van Smkmkrt Labyrinth plaats tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten aan de Waalkade. Na vier geslaagde edities breidt de organisatie het evenement in de breedte uit met een nieuw stuk terrein, nieuwe programma onderdelen en een flink aantal nieuwe partners. Nog meer dan voorheen wordt het een viering van diversiteit, voor jong en oud, en wordt Smkmrkt Labyrinth een plek waar iedereen zich thuis voelt.

Smkmrkt Labyrinth tijdens de Vierdaagsefeesten heeft als een van de eersten de eer om op de vernieuwde Waalkade een evenement te organiseren. Verwacht dit jaar een uitbreiding in de breedte waar een divers publiek zich thuis voelt. Met het grootste en meest gevarieerde programma tot nu toe, nog meer live muziek, meer food partners, meer plek om te relaxen en in de avond dubbel zoveel ruimte voor feest. Het terrein wordt daarnaast flink onder handen genomen, er komt een nieuw stukje bij. Daarnaast zijn er twee volwaardige podia waar de hele dag geprogrammeerd wordt. Natuurlijk blijven er voldoende intieme plekken voor een goed gesprek waar bezoekers rustig kunnen eten of kunnen genieten van het fraaie uitzicht. De komende tijd worden er nog een aantal belangrijke elementen naar buiten gebracht.

Danspaleis

Net als vorige jaren wordt er iedere avond gedanst in samenwerking met een bonte verzameling partners. Oude vertrouwde partijen komen terug en nieuwe frisse zijn toegevoegd waarmee de muzikale breedte nog dieper verankerd wordt in de beleving. Op twee podia kunnen bezoekers dansen op een veelvoud aan muzikale stijlen. Zo is er ruimte voor disco, hiphop/urban, reggea/dancehall, latin, afrobeat, italo maar ook voor de nodige pop en hitjes. In de middag wordt het labyrinth een groot zonterras waar gerenommeerde dj’s lange sets draaien en de hele dag de tijd krijgen om hun meest zomerse en bijzondere luisterplaten te delen. Dit jaar komt speciaal voor ouderen Het Danspaleis ook terug zodat jong en oud weer samen kunnen dansen aan de Waal.

Roze Intocht en meer op woensdag

Nieuw dit jaar wordt de invulling van de woensdag waar Smkmrkt Labyrinth vroeger open gaat om de wandelaars stijlvol en feestelijk te onthalen tijdens een bijzondere ‘Roze intocht’. Binnenkort maakt de organisatie meer bekend over de exacte plannen, voor nu laten ze weten dat de dag in het teken staat van de viering van diversiteit.

Oase aan smaken

Traditiegetrouw kunnen bezoekers weer genieten van een smakelijke selectie streetfood, live muziek, knusse terrasjes om te relaxen, verschillende barretjes en een prachtig uitzicht op de Waal. Met overdag de typische ontspannen Smkmrkt sfeer en bij het ondergaan van de zon de transformatie naar een groot gevarieerd straatfeest aan de Waal. De eerste voorbereidingen zijn in volle gang. De komende maanden volgt er meer nieuws omtrent het food-, muziek- en avondprogramma.


Dit bericht delen:

Advertenties