NGA nodigt basisschoolkinderen uit op de atletiekbaan

Van onze redactie
8 mei 2019
Op zaterdagavond 15 juni komen vele nationale en internationale topatleten naar Nijmegen voor de Next Generation Athletics. Naast het hoofdprogramma wil de organisatie kinderen met én zonder beperking enthousiasmeren om te gaan hardlopen.
De organisatie doet zijn naam eer aan, aldus voorzitter Henk Albers: ‘Next Generation Athletics is een atletiekevenement voor wereldtoppers. Maar we denken ook aan een volgende generatie. Over tien jaar moeten de kinderen, die nu aan de Kidsrun mee doen, aan de start van NGA staan. Daarnaast vinden we sporten voor kinderen erg belangrijk. Zeker in deze tijd waarin kinderen minder buiten spelen. Met het organiseren van de kidsrun op een echte atletiekbaan willen we een steentje bijdragen. En niet alleen voor talentjes, maar voor álle kinderen.’

 

Special Kidsrun

De wedstrijd organiseert in samenwerking met Run2Day Nijmegen een kidsrun. Jongens en meisjes tot en met 8 jaar gaan met elkaar de strijd aan op de 400 meter, waarna jongens en meisjes tussen 9 en 12 in twee rondes over de atletiekbaan de 800 meter gaan trotseren. Ook voor kinderen met een beperking heeft de organisatie de wens een hele eigen race op te zetten over een afstand van 100 meter: de Special Kidsrun. Momenteel is de organisatie samen met Uniek Sporten druk bezig met invulling hiervan.


Dit bericht delen:

Advertenties