[Winactie] Verantwoord genieten van de zon met Rijcken Bemmel

Van onze redactie
7 mei 2019
De meeste mensen willen in het voorjaar graag van de eerste zonnestralen genieten. Maar de zon kan ook nu al te fel of te warm worden. Om de juiste schaduwplaats te creëren, is een goede parasol onmisbaar. Natuurlijk voldoen alle parasols aan datgene waar ze voor gemaakt zijn, namelijk schaduw bieden. Tuinmeubelspecialist Rijcken Bemmel geeft uitleg over de verschillende soorten parasols en de voordelen hiervan.
‘Als eerste is het belangrijk om te weten hoe de tuin is gelegen. Ligt de tuin op het oosten, zuiden of westen? Omdat de zon nooit recht boven ons staat, is het van belang dat de parasol gekanteld kan worden om zo een grote schaduwkegel te kunnen creëren en zoveel mogelijk profijt te hebben van de parasol’, aldus Maurice Rijcken. ‘Door de vele mogelijkheden in soorten en maten van parasols is er voor iedere tuin de juiste oplossing te vinden.’

Soorten parasols

Een middenstokparasol is geschikt voor iedere tuin. Zorg er wel voor dat deze kan knikken voor het grootste effect. Met een goede verrijdbare parasolvoet eronder is de parasol altijd zo te plaatsen dat waar de zon ook vandaan, de parasol altijd op de juiste plaats gezet kan worden. Ronde, vierkante of rechthoekige; de verschillende modellen variëren van 200 tot wel 900 cm in doorsnee.

Een vrijhangende parasol laat extra ruimte vrij en met deze soort kan een grote schaduwplaats gecreëerd worden. Als er gekozen wordt voor een vrijhangende parasol, die links en rechts naar de paal kan kantelen en 360 graden kan draaien, dan is het creëren van bijna iedere schaduwplaats die wenselijk is mogelijk.

Een ander onderwerp dat zeker aandacht behoeft, is de methode van plaatsing. Voor alle modellen parasols, hoe groot ze ook zijn, bestaan stabiele voeten. Een grondanker is hier echter ook een goede optie voor.

Kijken bij Rijcken

De keuze kan ook worden bepaald door het type tuinmeubel. Want bij een houten set hoort natuurlijk een houten parasol. Voor iedere materiaalsoort heeft Rijcken Bemmel iets passends in het assortiment: er zijn meer dan 50 modellen parasols verkrijgbaar. Een gespecialiseerd team van mensen bij Rijcken Bemmel helpt de klant graag op weg bij de juiste keus en komt de parasol, indien gewenst, ook thuis plaatsen.

Winactie

Om nog langer van de zomeravonden te genieten is een heater een mooie aanvulling voor onder de parasol. Naast de warmte geeft een infraroodheater mooi licht en is dus ook een gezellig lichtpunt. Deze heaters zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen wordt een hangende heater verloot. De winnaar wordt op woensdag 15 mei om 19.00 uur bij het bericht op Facebook bekendgemaakt. Rijcken Bemmel aan de Houtakker 6 in Bemmel is ook te volgen via Facebook.


Dit bericht delen:

Advertenties