Huilen mag op de Dag van het Levenslied

Van onze redactie
5 mei 2019
Op zondag 12 mei, op Moederdag, vindt in Nijmegen voor de 37e keer De Dag van het Levenslied plaats, een smartlappenfestival met een knipoog. Om 18.00 betreedt Jacques Herb het podium. Voor wie het niet droog kan houden tijdens zijn hit Een man mag niet huilen worden gratis zakdoeken uitgedeeld. Bovendien maakt het snotterende publiek kans op een meet en greet met de Rotterdamse volkszanger.
‘Wil je soms heel even je eigen laten gaan? Je ogen worden vochtig en je voelt opeens een traan…’. Jacques Herb zingt al jarenlang ‘Een man mag niet huilen’, maar op dit festival mag zeker gehuild worden. Het leven is immers niet alleen rozengeur en maneschijn, ook niet voor mannen. Daarom worden speciale zakdoeken uitgedeeld aan hen die het nodig hebben. De vier bezoekers die het hardste tranen met tuiten huilen, winnen zelfs een meet en greet met Jacques Herb.

Sing, Nuil, Lach, Huil en Bewonder

Na regen komt zonneschijn, en na de tranen mag ook de lach weer doorbreken. Zing en lach dus mee met Nederlands bekendste levensliederen. 22 acts maken Moederdag tot een waar feestje, waaronder De Sjonnies, Patatje Metal, Kaal Kabaal, De Triesto’s, Ronnie & Razende Ronda’s en een spetterende geheime slotact.

Kidspodium

Voor kinderen is er tussen 14.00 en 18.00 een speciaal programma bij het kidspodium. Zo treedt Troef op met interactieve muzikale voorstellingen. Bij de circusworkshop van De Lindenberg kunnen kinderen hun circustalenten verbeteren, of ze kunnen zich gratis laten schminken door de dames van Kinderdagverblijf Villa Kakelbont.

Goede doelen

De Dag van het Levenslied steunt dit jaar twee goede doelen. Bezoekers kunnen een koekhart versieren voor hun geliefde en de opbrengst van deze ‘smarthartjes’ gaat naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Het NCFS zet zich in voor een langer en beter leven voor mensen met de taaislijmziekte Cystic Fibrosis. Daarnaast wordt geld opgehaald om een standbeeld van de Kaaisjouwer op de Waalkade te kunnen realiseren, als eerbetoon aan de kaaisjouwers die in de vroege 20e eeuw zware scheepsladingen vanaf de Waalkade de stad indroegen.

Informatie

Dag van het Levenslied vindt plaats op 12 mei 2019 in het Valkhofpark, tussen 14.00 en 00.00 uur. Entree is gratis. Meer weten? Kijk op de website of Facebookpagina van De Dag van het Levenslied.


Dit bericht delen:

Advertenties