Dierenambulance vangt vissen op na onalledaagse dumping

Linda Goedee
2 mei 2019
Medewerkers van Dierenambulance Nijmegen kregen afgelopen maandagavond een bijzondere opdracht. Voor de deur van aquariumspeciaalzaak De Maanvis werden eenentwintig tropische vissen achtergelaten in een oud en vies aquarium.

Een buurman van de aquariumspeciaalzaak trof maandagavond het aquarium aan voor de deur van de winkel aan de Nieuwe Nonnendaalseweg. In een vies laagje water zwommen maar liefst eenentwintig bijzondere vissen. De tropische vissen zouden de nacht in de bak waarschijnlijk niet overleefd hebben.

Donaties

Het toeval wil dat de Dierenambulance onlangs een mooi opvangaquarium heeft kunnen realiseren dankzij een donatie van Stichting Dierenlot. Hierin worden de dieren voorlopig verzorgd door een vrijwilligster met veel kennis van tropische vissen. De Maanvis doneerde voor het aquarium een onderhoudspakket.

Strafbaar

Het zich op deze wijze van dieren ontdoen, oftewel dumpen van dieren, is strafbaar. De Dierenambulance komt daarom graag in contact met mensen die wellicht meer weten over deze vissen of hun voormalige eigenaar.

Herplaatsen

Wanneer na twee weken opvang de vissen helemaal gezond blijken te zijn, kunnen geïnteresseerden met een tropisch aquarium zich melden voor adoptie van de dieren. Er is alleen op afspraak gelegenheid om te komen kijken of er vissen te adopteren zijn. Mensen met interesse in de vissen kunnen een mail sturen naar herplaatsing@dierenambulancenijmegen.nl voor een afspraak.

Het wel en wee van verschillende dieren die opgevangen worden, is ook te volgen op de Facebookpagina van de Dierenambulance.


Dit bericht delen:

Advertenties