Deze zomer tweede editie buurtcamping in Nijmegen-Oost

Van onze redactie
1 mei 2019
Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar willen de initiatiefnemers nog meer wijkgenoten laten genieten van een mini-vakantie in eigen buurt in het Mariënbos op de Luciaweg. Buurtbewoners kunnen van 5 tot en met 7 juli met elkaar kamperen op De Buurtcamping Nijmegen-Oost.

De Buurtcamping is een landelijke stichting zonder winstoogmerk die buurten wil versterken door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren. Een-derde van de kampeerplekken is voor betalende buren, een-derde voor buren die om financiële redenen niet op vakantie kunnen gaan en een-derde voor buren die als vrijwilliger meehelpen. In Nijmegen vond vorig jaar de eerste editie plaats in Oost.

‘We hebben echt gemerkt dat kamperen in eigen buurt de banden tussen buurtbewoners versterkt,’ vertelt Dolly van Kronenburg, een van de initiatiefnemers . ‘Je spreekt elkaar daarna ook makkelijker aan en uit de eerste Buurtcamping zijn hele mooie, nieuwe vriendschappen ontstaan.’

Koetjes en kalfjes

Het uitgangspunt is inderdaad eenvoudig: Op een camping is iedereen de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die wc-rol onder de arm ziet iedereen er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Buren groeten elkaar, praten over koetjes en kalfjes en helpen elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen, activiteiten te organiseren, te eten of een potje te badmintonnen, leren de campeerders elkaar beter kennen.

Hulp uit de buurt

De eerste editie van De Buurtcamping kostte initiatiefnemers Dolly, Lenka en Benthe behoorlijk wat tijd, zweet en tranen. ‘Die eerste keer is alles nieuw,’ lacht Dolly. ‘Hoeveel tafels en banken hebben we nodig, hoe regelen we een vergunning, bij wie moeten we zijn voor sponsoring’. Veel uitzoek- en regelwerk dus, maar inmiddels is het team door de wol geverfd.

‘Nu hebben we de basis onder de knie en kunnen we meer aandacht besteden aan ‘details’, zoals bijvoorbeeld uitbreiding van het programma. We kregen ook zoveel steun uit de buurt, van onze vrijwilligers tot supermarkten die ons van eten en drinken voorzagen tot heel veel winkels die sponsorden in de vorm van prijzen voor de karaoke en bingo. Echt hartverwarmend hoe er meegedacht en meegewerkt wordt.’

Informatie

De camping duurt van 5 tot en met 7 juli en is in het Mariënbos, tegenover VV De Trekvogels, aan de Luciaweg. De kosten voor deze minivakantie, inclusief ontbijt en een barbecue, bedragen voor het hele weekend €15 per tent en €7,50 per persoon. Vrijwilligers betalen €7,50 voor hun tentplek en €3,75 per persoon. Mensen met een kleine portemonnee kamperen gratis en kinderen t/m 18 jaar kamperen voor maar 1 euro. Meer informatie is te vinden op de website. Buurtcamping Nijmegen-Oost is ook te volgen via Facebook, Instagram en Twitter.


Dit bericht delen:

Advertenties