Waalbrug afgesloten na aanrijding

Lars Schwachöfer
30 april 2019
Vanavond heeft omstreeks half zeven een ongeval plaatsgevonden op de Waalbrug. De Waalbrug werd tot omstreeks half negen afgesloten.
Een agent vertelt dat de bestuurder van een auto ter hoogte van de Turennesingel door rood reed. Mogelijk zag de bestuurder het verkeerslicht over het hoofd. Hij reed hierbij een fietsster aan. Meerdere hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter werden gealarmeerd. De traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. Een agent vertelt dat de vrouw aanspreekbaar was en mogelijk kneuzingen en botbreuken opgelopen heeft. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De Verkeer Ongevallenanalyse van de politie is ter plaatse gekomen om onderzoek te verrichten. Hiervoor werd de Waalbrug staduitwaarts afgesloten. Omdat meerdere bestuurders het rode kruis voor de brug negeerden, werd een verkeersregelaar ingezet. Verkeer staduitwaarts werd via de Oversteek omgeleid. Twee automobilisten negeerden het rode kruis en de verkeersregelaar. Zij ontvingen aan de andere zijde van de brug boetes van de politie. Ook een wielrenner die besloot over de autorijbaan te rijden, kreeg een boete.

Het onderzoek op locatie van de Verkeers Ongevallenanalyse werd even na acht uur afgesloten. Een berger sleepte het voertuig weg. Omstreeks half negen werd de Waalbrug weer vrijgegeven voor verkeer

 

Dit bericht delen:

Advertenties