Waalbrug afgesloten na aanrijding

Lars Schwachöfer Dinsdag 30 April 2019
Vanavond heeft omstreeks half zeven een ongeval plaatsgevonden op de Waalbrug. De Waalbrug werd tot omstreeks half negen afgesloten.

Een agent vertelt dat de bestuurder van een auto ter hoogte van de Turennesingel door rood reed. Mogelijk zag de bestuurder het verkeerslicht over het hoofd. Hij reed hierbij een fietsster aan. Meerdere hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter werden gealarmeerd. De traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. Een agent vertelt dat de vrouw aanspreekbaar was en mogelijk kneuzingen en botbreuken opgelopen heeft. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De Verkeer Ongevallenanalyse van de politie is ter plaatse gekomen om onderzoek te verrichten. Hiervoor werd de Waalbrug staduitwaarts afgesloten. Omdat meerdere bestuurders het rode kruis voor de brug negeerden, werd een verkeersregelaar ingezet. Verkeer staduitwaarts werd via de Oversteek omgeleid. Twee automobilisten negeerden het rode kruis en de verkeersregelaar. Zij ontvingen aan de andere zijde van de brug boetes van de politie. Ook een wielrenner die besloot over de autorijbaan te rijden, kreeg een boete.

Het onderzoek op locatie van de Verkeers Ongevallenanalyse werd even na acht uur afgesloten. Een berger sleepte het voertuig weg. Omstreeks half negen werd de Waalbrug weer vrijgegeven voor verkeer

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.