Vrouw gewond en kat overleden bij brand Wijnbesstraat

Lars Schwachöfer
29 april 2019
Vanavond is omstreeks zes uur brand uitgebroken in een appartement in de Wijnbesstraat. Een vrouw raakte hierbij gewond. Een van haar twee katten overleefde de brand niet.

De brand brak uit in de slaapkamer van het appartement op de derde verdieping. De bewoonster was op dat moment thuis en kon haar woning zelfstandig verlaten. Andere bewoners van het pand verlieten de woningen, alarmeerden de hulpdiensten en vingen de vrouw beneden op. De brandweer controleerde omliggende appartementen en bestreden de brand. Omdat de brand in een flat woedde, werden extra brandweerwagens opgeroepen.

Ambulancepersoneel behandelde de vrouw op een grasveldje naast de flat. Ze liep meerdere brandwonden aan haar handen en voeten op. Omdat ze teveel rook ingeademd had, werd ze aan beademingsapparatuur gelegd. Om de vele toeschouwers het zicht op de hulpverlening aan de vrouw te ontnemen, hield brandweerpersoneel schermen omhoog. De vrouw is voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer bluste de brand en gooide delen van een afgebrand bed naar buiten. In de woning en op de balkons werd gezocht naar de twee katten van de vrouw. Een van de katten werd door de brandweer bevrijd. De andere kat overleefde de brand niet. De dierenambulance heeft de katten meegenomen. Na controle van de omliggende appartementen, konden de andere bewoners terug naar huis.

Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer verricht onderzoek in het appartement. De politie zal op een later tijdstip met de vrouw spreken. Het appartement liep forse schade op bij de brand en kan als onbewoonbaar beschouwd worden.


Dit bericht delen:

Advertenties