Man aangehouden op Simone de Beauvoirstraat na bedreiging

Lars Schwachöfer
19 juni 2020
Gisteravond hield de politie een 35-jarige man uit Ede aan op de Simone de Beauvoirstraat na een bedreiging waarbij een vuurwapen zou zijn gebruikt. De politiehelikopter cirkelde langere tijd boven de wijk Grote Boel.
Agenten kregen omstreeks half tien melding van een bedreiging met een vuurwapen. De agenten sloten de omgeving af en hielden direct een bewoner aan. Een tweede man was ervandoor gegaan. Een politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee naar de man. Buurtbewoners hielpen agenten door aanwijzingen en tips te geven, waardoor de man snel gevonden kon worden. De man vluchtte, waarna een achtervolging door meerdere tuinen plaatsvond.

In de Simone de Beauvoirstraat konden agenten de man tegenhouden. Zoals procedure bij een vuurwapengevaarlijke verdachte, hielden agenten de man onder schot en gaven hem opdrachten om zich te laten arresteren. De 35-jarige man uit Ede werd naar het politiebureau vervoerd. Hij droeg geen vuurwapen bij zich tijdens de aanhouding.

Op het politiebureau bleek de aangehouden bewoner de melder te zijn. Hij is heengezonden. Een woordvoerster van de politie laat weten dat de bedreiging het gevolg van een zakelijk conflict was. Tijdens het onderzoek dat op locatie volgde werd geen vuurwapen aangetroffen. De recherche doet verder onderzoek. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de ingezonden beelden van wijkbewoners.

Wijkagent Marlies Roozendaal bedankt alle bewoners voor de hulp aan de agenten en het sturen van het beeldmateriaal. Ze laat weten trots te zijn over hoe buurtbewoners gezamelijk gehandeld hebben. Mensen die beeldmateriaal hebben dat kan bijdragen aan het onderzoek naar de bedreiging of als bewijs van de achtervolging, kunnen dit sturen via het meldformulier van de politie.

Dit bericht delen:

Advertenties