Regiokantoor van politie gaat verhuizen

Van onze redactie
26 april 2019
De politie heeft aan de Tarweweg in Nijmegen een terrein aangekocht, waarop het nieuwe districtsbureau komt te staan. Het huidige kantoor aan de Stieltjesstraat is te groot. Bovendien is het lastig bereikbaar per auto en er is te weinig parkeerruimte.

Aan de Stieltjesstraat werken vooral politiemensen die een regionale functie hebben, zoals de recherche, het servicecentrum maar ook verschillende stafdiensten. Ondersteunende diensten zijn in de eenheid Oost-Nederland samengevoegd of kleiner geworden. Dat betekent dat er minder mensen aan de Stieltjesstraat werken, waardoor het regiokantoor te groot is.

Wat betekent dit voor de inwoners van Nijmegen?

Inwoners die naar de politie willen, kunnen nu naar de Stieltjesstraat en de Muntweg. Het politiebureau aan de Muntweg is te klein geworden, daarom zal dit bureau verhuizen naar de Tarweweg. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Hoe het politieteam aan de noordkant van Nijmegen gehuisvest wordt, is nog niet duidelijk. De komende tijd wordt hier onderzoek naar gedaan.

De politie wil benaderbaar en toegankelijk blijven voor alle inwoners van de stad. De politie is in het centrum aanwezigen blijft dat ook. De aankoop van een nieuw pand is dus gericht op het verhuizen van de regionale taken van de politie en niet op het weghalen van het politieteam uit de binnenstad.

Weekend bereikbaarheid

Het huidige politiebureau aan de Stieltjesstraat is in het weekend gesloten. Er zit buiten kantoortijden niemand aan de balie maar op aanbellen wordt altijd gereageerd.


Dit bericht delen:

Advertenties