Zesde editie The Night Run Festival

Van onze redactie
20 april 2019
Gisteravond heeft in het centrum de zesde editie van het hardloopevenement The Night Run Festival plaatsgevonden. De run, met afstanden van 5 of 11,5 kilometer, startte en eindigde in de Molenstraat. The Night Run Festival heeft geen wedstrijdelement, de insteek is dat de lopers Nijmegen op een unieke manier ontdekken en vooral veel plezier beleven bij deze nachtelijke ontdekkingsreis door de stad.

Het sportieve evenement laat Nijmegen in het donker van zijn mooiste kant zien, met allerlei verrassende acts en bijzondere passages. Onderweg zagen de deelnemers honderden waxinelichtjes, tientallen fakkels, opzwepende muziek en een indrukwekkende licht- en lasershow.

De route bracht de lopers onder andere door het Kronenburgerpark, Valkhofpark en Hunnerpark, langs de Waal met uitzicht op de Waalbrug, over de Grote Markt met indrukwekkende passage Stevenskerk en door de Lange Hezelstraat , Marikenstraat en Molenstraat. Voor deelnemers aan de 11,5 kilometer was de passage door de Ooijpolder zo donker als de nacht en de ultieme ervaring van het lopen in het donker. Aansluitend was er voor alle Night Runners een gezellige afterparty bij Café van Buren.

Bekijk het complete fotoalbum op onze Facebookpagina.


Dit bericht delen:

Advertenties