Leerlingen 'scoren' recordaantal boeken

Van onze redactie
18 april 2019
Vandaag kwamen bijna 600 basisschoolleerlingen bij elkaar bij sportvereniging Quick 1888 voor de feestelijke afsluiting van het project 'Scoor een Boek!'. Met dit project willen de Bibliotheek Gelderland Zuid, NEC en GGD Gelderland Zuid leesplezier onder leerlingen stimuleren. Tijdens het fluitsignaal onthulde NEC-mascotte Bikkel het resultaat: in totaal lazen de leerlingen het recordaantal van 11.646 boeken.
Met plezier zoveel mogelijk boeken lezen, dát is het doel van het leesbevorderingsproject ‘Scoor een Boek!’ Elf scholen, 22 klassen, uit Nijmegen en omgeving sloten zich dit jaar aan bij het project. De afgelopen negen weken plakten de leerlingen stickers op een poster voor elk gelezen boek, zowel op school als thuis. Ook wisselden de leerlingen hun favoriete boeken uit. En met succes: in totaal lazen de leerlingen 11.646 boeken. Dit aantal werd onthuld tijdens het fluitsignaal: de sportieve afsluiting met spelletjesparcours voor de leerlingen. Vorig jaar lazen tien schoolklassen in totaal 4.400 boeken tijdens de looptijd van het project.

Beloning

Door het toevoegen van een sportelement hopen zowel de scholen als de bibliotheek het leesvuur onder de leerlingen aan te wakkeren. Bij de 8-jarige Cyriel Frielink uit groep 5 van basisschool De Geldershof in Lent is dat zeker gelukt: ‘Ik vond het een superleuk project. Vooral omdat ik nu vaker ben gaan lezen. Het allerleukste was naar de wedstrijd van NEC in het Goffertstadion op 29 maart: dat was een mooie beloning voor het lezen.’ Zijn moeder Usha geeft aan dat ze door de thuisopdrachten samen bewuster naast elkaar op de bank zijn gaan lezen. Voorlezen doet ze al iedere avond.

Ook meedoen?

Basisscholen die ook interesse hebben om mee te doen aan het project, kunnen dit melden bij Kees Meulendijks van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van de bibliotheek.


Dit bericht delen:

Advertenties