Betaalbare woonruimtes in voormalige belastingkantoor

Van onze redactie
16 april 2019
Vanaf mei 2019 zijn er 117 kamers beschikbaar in het voormalige belastingkantoor voor mensen die vanwege omstandigheden snel, betaalbare woonruimte zoeken. Gemeente Nijmegen en Talis werken samen om dit woonconcept te realiseren. Het woongebouw krijgt de naam Binder.
De kamers in Binder worden verhuurd aan mensen die snel en tijdelijk woonruimte zoeken. Dat kunnen mensen zijn die vanwege omstandigheden zoals een tijdelijk arbeidscontract of een scheiding woonruimte nodig hebben of jongeren die betaalbare woonruimte zoeken. De kamers zijn ook bedoeld voor mensen die (tijdelijk) zorg of woonbegeleiding nodig hebben.

De 117 'onzelfstandige' woningen zijn verdeeld over negen verdiepingen. Er wonen dertien bewoners op een verdieping en zij delen een keuken en sanitaire voorzieningen. Huurders betalen ongeveer 400 euro per maand inclusief servicekosten voor een kamer van 20m2 en de gedeelde voorzieningen.

Iets betekenen voor elkaar

Talis verhuurt en beheert het woongebouw. Deze woonvorm is nieuw in Nijmegen en voorziet in een behoefte. Wethouder Bert Frings: ‘Er is een groep mensen in de stad voor wie woonruimte niet betaalbaar en beschikbaar is. De tijdelijke woonruimte in Binder is een plek van waaruit mensen verder kunnen. Dit woonconcept is een kans maar vraagt ook inzet van bewoners. Samen leven op een verdieping betekent dat je oog voor elkaar hebt en iets kunt betekenen voor elkaar.’

Intakegesprek

Directeur Talis, Ronald Leushuis: ‘Mooi dat er op deze plek in de stad dit nieuwe woonconcept in deze omvang komt. Mensen wonen hier omdat ze niet zomaar ergens anders terecht kunnen. De nieuwe bewoners verschillen in wat ze nodig hebben én kunnen bieden. Met alle bewoners houden we een intakegesprek, om te ontdekken wat iemand kan betekenen op de verdieping. Daar maken we afspraken over.’ De beheerder van Talis ondersteunt de nieuwe bewoners om prettig te kunnen samenwonen. Voor bewoners is deze woonvorm een springplank naar een zelfstandige woning.

Reageren

Woningzoekenden kunnen reageren op onzelfstandige woonruimtes via Entree. Kandidaten met zorg en/of begeleiding kunnen via zorgaanbieders en Sterker Sociaal Wijkteam met Talis in contact gebracht worden.

 


Dit bericht delen:

Advertenties